Vegan Aromat

door onder Leuke ingrediënten, Pakjes en zakjes
Kenmerken: , , ,

Aromat, veganIn Aromat zat altijd melkpoeder, maar tegenwoordig zijn er ook vegan varianten. Het is een 'smaakverfijner' en ik gebruik het vooral graag in plaats van zout om vegan kaassauzen lekker hartig te maken. Deze is 'zonder smaakversterkers', maar er zit wel gistextract in. De natriumarme variant is ook vegan. Ik heb persoonlijk geen bezwaar tegen smaakversterkers of gistextract, maar ik zet het erbij voor de mensen die dit liever niet gebruiken (klik hier voor meer informatie).

De ingrediënten

Zonder smaakversterkers: gejodeerd zout, maltodextrine, gistextract, zonnebloemolie, pastinaakpoeder, zout, uipoeder, specerijen (knoflook, kurkuma, kruidnagel), boletenpoeder, laurierblad, aroma.

Natriumarm: maltodextrine, smaakversterker (E623, E622), kaliumchloride, gist, ui, voedingszuur (E336, E330, E334), palmvet, zonnebloemolie, knoflookpoeder, kurkuma, rozemarijn, tijm, oregano, eekhoorntjesbrood, selderijzaad, dragonextract, kruidnagel, laurierbladpoeder.

Hoe smaakt het?

Zoals je zou verwachten smaakt dit product zout, kruidig en hartig. Je hebt maar een klein beetje nodig, dus je kunt best lang doen met een potje. Het is lekker op groente, maar dus ook in sauzen en ik gebruik het graag op zelfgemaakte popcorn!

Wat kost het en waar is het te koop?

Ik kocht deze bij Albert Heijn, maar het is denk ik ook bij andere supermarkten wel te verkrijgbaar. Een potje van 80 gram kost €1,89.

6 Reacties

Desi op 28-6-2017 - 12:47

Hee Martine, Ik zie dat aromat gelabeld staat onder 'zonder palmolie' maar er zit wel palmvet in. Is dat een foutje? Vegan bouillon of andere smaakmakers zonder palmolie vinden is nog best wel moeilijk helaas :( Liefs, Desiree

Martine op 28-6-2017 - 13:04

Hoi Desiree, de variant zonder smaakversterkers is zonder palmolie, vandaar dat ik het labeltje erbij heb gezet. In de natriumarme zit inderdaad wel palmvet.

Shannon op 10-7-2017 - 17:35

Hey Martine, heb ik nu de verkeerde voor me? Hier zit melk in: https://www.ah.nl/producten/product/wi186647/knorr-smaakverfijner-aromat-naturel#ingredienten

Martine op 10-7-2017 - 17:51

Hoi Shannon, ja dat is de verkeerde. Alleen de natriumarme variant en die zonder smaakversterkers zijn vegan. Deze bijvoorbeeld: https://www.ah.nl/producten/product/wi387067/knorr-aromat-naturel

I. Tieben op 9-11-2019 - 13:57

Aromat is niet vegan Geeneen variatie is vegan Ik heb gisteren gebeld met Knorr Als het vegan is staat het veganlogo erop Dat staat er niet op Ik heb zelf eerst in de winkel gekeken bij ah xl en ik zag geen veganlogo Toen heb ik de bevestiging van Knorr gekregen dat het niet vegan is Ik verzoek u dit van de site te halen Alvast bedankt Met Vr. Gr. I. Tieben

Martine op 12-11-2019 - 17:05

Hoi I. Tieben, Knorr is soms een beetje onduidelijk in hun communicatie over of producten wel of niet vegan zijn. Ik heb dit al vaker meegemaakt, en na uitgebreid uitvragen blijkt dan uiteindelijk toch dat de producten wel vegan zijn. Ik ga hierover nogmaals met hen contact opnemen om het zeker te weten.

Schrijf een reactie