Vegagehakt

door onder Vleesch
Kenmerken: , , , ,

Vegagehakt Lidl, veganMeestal maak ik zelf gehakt van sojabrokjes, maar het is ook wel eens handig om alleen maar de inhoud een bakje in de pan te hoeven kieperen, zonder voorbereiding. Vegetarisch gehakt is bijna altijd vegan (een enkele uitzondering zoals het gehakt van Quorn daargelaten). Het vegan gehakt van de Lidl op de foto is lekker en bovendien behoorlijk voordelig geprijsd. Het is verrijkt met ijzer en vitamine B12, dus de voedingswaarde is vergelijkbaar met die van vleesgehakt.

De ingrediënten

Gehydrateerd soja-eiwit (94%), voedingszuren (natriumlactaat, natriumacetaten, citroenzuur), aroma's, invertsuikerstroop, kleurstof (karamel), gestemoutextract, gehydrolyseerd maïseiwit, ijzer(II)gluconaat, cyanocobalamine.

Hoe smaakt het?

Het gehakt heeft een lekkere beet en een fijne hartige smaak. Het is al gaar, dus je kunt het eventueel even opbakken, of gewoon direct in je gerecht verwerken en mee laten warmen met de rest van de ingrediënten.

Wat kost het en waar is het te koop?

Te koop bij Lidl in de liggende koeling. Je moet soms wel even graven tussen de andere vleesvervangers om een bakje gehakt te bemachtigen. Een bakje van 200 gram kost €1,69. Dat is 80 cent goedkoper dan het vegagehakt bij de meeste andere supermarkten. Aldi heeft ook goedkoop vegan gehakt.

5 Reacties

Sanne op 16-4-2015 - 14:45

Super! Binnenkort even een bakje meenemen om te testen. Ik wist niet dat het vegan was, had blijkbaar alleen gekeken naar de vegaburgers e.d. waar natuurlijk ei doorzit.. Bedankt voor de goede tip!

Martine op 16-4-2015 - 14:53

Als je er toch bent, de falafel van Lidl is volgens mij ook vegan, maar die verkopen ze niet altijd.

Sanne op 11-5-2015 - 17:09

Kom elke week wel bij de Lidl maar ik heb nog nooit falafel gezien. Ik zal mijn ogen open houden!

Simone op 7-5-2017 - 17:40

Hoi Martine! Weet jij of het gehakt bij Lidl van 'my best Veggie' ook vegan is? Ik zag alleen die bij mij in de Lidl (ik denk het wel, maar ik weet niet of de aroma's ook vegan zijn)

Martine op 7-5-2017 - 19:31

Hoi Simone, die is vrijwel zeker vegan. Het is een vegetarisch product, dus er zal sowieso geen vlees en dergelijke in het aroma zitten. Melk en ei moeten altijd als allergenen vermeld worden, dus blijft er bijna niks dierlijks over wat nog in het aroma verstopt zou kunnen zitten.

Schrijf een reactie