Vegafit vleesvervangers

door onder Vleesch
Kenmerken: , , ,
Vegafit vleesvervangers, veganVoor de duidelijkheid, omdat we hier regelmatig mails over krijgen: Gewoon Vegan is een blog waar verschillende producten worden gereviewd. Wij zijn geen vertegenwoordigers van Vegafit! Vegafit wordt in Nederland vertegenwoordigd door VeganXL. U kun contact met hen opnemen via info@veganxl.nl Het is soms een beetje lastig om lekkere vegan vleesvervangers te vinden. De grote merken zoals Vivera en Tivall brengen af en toe wat nieuws uit, maar het gros van hun producten bevat nog steeds ei. Gelukkig komen er langzaamaan wat nieuwe spelers op de markt zoals Vegafit, die gewoon al hun producten ei-vrij en vegan maken. Het assortiment bestaat onder andere uit hamburgers, schnitzel, nuggets, gehaktballetjes, wokreepjes en zelfs vissticks. Het kan dus wel! De ingrediënten Schnitzel: water, zonnebloemolie, ui, tarwegluten, tarwemeel, gemodificeerd zetmeel (maïs), mosterd (water, mosterdzaad, natuurlijke azijn, zout, suiker, specerijen), bouillon [zeezout, gistextract, aardappelzetmeel, groenten (uien, wortelen), zonnebloemolie, specerijen (kurkuma, knoflook, lavas)], aardappeleiwit, aardappel vezels, zetmeel (maïs, tarwe), zout, suiker, specerijen (peper, chili, knoflookpoeder, uienpoeder, paprika), selderij, gistextract, verdikkingsmiddel: carrageen. Balletjes: water, zonnebloemolie, ui, tarwe-eiwit, mosterd (water, mosterdzaad, natuurlijke azijn, zout, suiker, specerijen), tarwebloem, bouillon (zout, maltodextrine, gistextract, suiker, zonnebloemolie, groenten (ui, selderij), kruiden (knoflook, lavas)), gemodificeerd zetmeel (maïs), ui korrels, aardappeleiwit, aardappel vezel, dextrose, sucrose, aroma (bevat soja), gehydrolyseerde soja-eiwit, specerijen, gerstemout meel, kleurstof: karamel, verdikkingsmiddel: carrageen. Hoe smaakt het? Ik vind deze producten echt geweldig. Ze smaken precies zoals ik mijn vegaproducten graag heb. Een lekkere beet maar niet overdreven vleesachtig, fijne hartige smaak, eiwitrijk en met een knapperig korstje bij de gepaneerde producten. Ik snap echt niet dat vleesvervanger fabrikanten nog ei in hun producten doen, want deze vegan burgers, nuggets en balletjes zijn super lekker! Wat kost het en waar is het te koop? In Nederland zijn deze vleesvervangers voorlopig alleen te koop bij Makro groothandels, Albert Heijn en Veggie4U. Je kunt vragen bij je plaatselijke supermarkt of ze Vegafit in het assortiment willen opnemen. In Duitsland vind je ze bij verschillende supermarkten. De meeste soorten kosten €2,19 per bakje van 200 gram, dus ook nog eens goed betaalbaar. Geweldig!

19 Reacties

Gabi op 20-4-2016 - 10:19

"Beste Jumbo filiaalmanager, Ik ben vaste klant bij jullie vestiging, net zo als veel van mijn veganistische vrienden, en koop ook vaak vleesvervangers. Helaas bevatten veel van de Vivera, Valess, Koolen, Quorn en GoodBite vleesvervangers in jullie assortiment nog steeds eieren of zuivel. Dus zijn deze niet alleen ongeschikt voor veganisten, maar leveren ook problemen op voor mensen met lactoseintolerantie of kippeneiallergie op. En ze staan ook nog steeds in verband met ethische problemen van de veehouderij en milieuvervuiling door de bioindustrie. Er zijn al een paar maanden nieuwe 100% plantaardige vleesvervangers van de Duitse merk Vegafit op de Nederlandse markt. Zie hier een blog over de producten: https://gewoonvegan.nl/vegafit-vleesvervangers/ Ze smaken uitstekend en zijn ook voor veganisten en mensen met een zuivel- en kippeneiallergie geschikt. Vegafit is momenteel in NL helaas bijna uitsluitend bij de Makro verkrijgbaar. Het zou echt geweldig zijn als de Jumbo Botersloot deze producten ook in zijn assortiment kan plaatsen. Bedankt bij voorbaat en vriendelijke groet, Gabi "

Martine op 20-4-2016 - 11:35

Mooie brief Gabi! Fingers crossed :)

Guido op 4-5-2016 - 22:05

Wij zagen dit merk op de Veggieworld beurs in Utrecht. Weet iemand bij welke supermarkten in Duitsland deze te koop zijn?

Martine op 4-5-2016 - 22:21

Hoi Guido, hier staat een lijstje met Duitse supermarktketens die Vegafit producten verkopen: http://www.vegafit.de/wo-kaufen

Karina op 19-1-2017 - 1:32

Heeft iemand ook een goed alternatief zonder gluten? Bijna alle vleesvervangers bevatten namelijk tarwe...

Martine op 19-1-2017 - 9:51

Hoi Karina, veel vleesvervangers bevatten inderdaad tarwe, maar er zijn ook glutenvrije producten te vinden. In de eerste plaats natuurlijk tofu en tempeh (ook voorgekruid te koop). Verder bijvoorbeeld de boterhamworst van de vegetarische slager bij AH, Dee's vegan worstjes bij Jumbo, Taifun filets bij biologische winkels, en Alberts lupineburgers die o.a. bij Veggie4U te bestellen zijn.

nick op 10-2-2017 - 14:50

Nu ook te koop bij de jumbo

Martine op 10-2-2017 - 15:00

Klopt Nick! Wel bij een beperkt aantal vestigingen. Ik zal het artikeltje binnenkort even aanpassen.

Lucienne Wiersema op 9-3-2017 - 23:38

Ik vind het wel jammer dat er suiker inzit, waarom in godsnaam..

Servaas op 11-10-2017 - 19:41

Jumbo in Den Haag Ypenburg had ze, ongeveer een maand of zes. De kinderen en wij zijn er gek op, maar ze zijn ermee gestopt!! Er was altijd flinke voorraad en het was elke week allemaal weg, dus genoeg kopers. Heel jammer, verbazend ook. Deze jumbo verkoopt meer vegan producten, blijkbaar hebben ze er wel de klanten voor.

Martine op 12-10-2017 - 10:27

Hoi Servaas, Vegafit is nu helemaal weg bij Jumbo, maar ze komen binnenkort terug bij 300 Albert Heijns. Ik hoop ook bij jou in de buurt!

Nico de Boer op 31-10-2017 - 19:50

Was tot vandaag geheel onbekend bij mij. Bij toeval zag ik ze liggen bij Albert Heijn in Middelburg. Pottenbakkerssingel. Ga straks de 'Cordon Bleu's' (nieuw?) proberen en morgen de 'vissticks'. Ben reuze benieuwd.

joosje op 27-11-2017 - 20:56

wat waren de korkante schnitzels die we vandaag aten van Vegafit VIES!! nee, nemen we nooit meer!

Martine op 28-11-2017 - 9:04

Oh wat jammer dat je ze niet lekker vond Joosje. Smaken verschillen, dat blijkt maar weer. Ik vind ze heerlijk...

Rena op 2-1-2018 - 22:15

Waarom oh waarom zitten er 7! 'vissticks' in een verpakking. Wat moet je daar nu mee als je met z'n 4tjes bent. of 3.. of wacht, met 2 personen? Wie bedenkt zo iets? Ze zijn wel lekker. ;)

Steven op 7-6-2018 - 11:02

Mijn AH heeft bordjes bij veel Vegafit producten hangen dat het binnenkort niet meer in het assortiment aanwezig is. Is dit landelijk? Komt er een vegan alternatief voor terug?

Martine op 8-6-2018 - 8:32

Hoi Steven, op de website van AH zie ik alleen dat de vissticks eruit gaan, de rest niet. AH is hun assortiment aan het veranderen momenteel. Ik heb berichten gezien dat de nieuwe biefstuk van Vivera bij AH komt vanaf volgende week.

Steven op 28-9-2020 - 13:59

Helaas, bij AH sinds kort helemaal niks meer te verkrijgen van Vegafit. Website van Vegafit bestaat ook niet meer... :-(

Martine op 8-10-2020 - 7:12

Hoi Steven, Vegafit wordt helaas inderdaad niet meer verkocht bij AH. Misschien hebben de groothandels van Macro ze nog wel.

Schrijf een reactie