Vega Land gehaktballetjes

door onder Vleesch
Kenmerken: ,

Vegaland gehaktballetjes, vegan Als ik voor mijn werk in Duitsland ben, ga ik altijd even langs een grote supermarkt. Ze hebben daar namelijk vaak een veel uitgebreider assortiment vegan producten dan in Nederland. Dit keer kocht ik onder andere deze gehaktballetjes van het merk Vega Land. Er waren ook hele lekkere nuggets, maar die hebben we opgegeten zonder er een foto van te maken. Sorry!

In Nederland bevatten zulke balletjes eigenlijk altijd ei, dus ik vond het erg leuk om een keer deze vegan variant te kunnen proeven. Het is echt maf dat er in Duitsland wel dit soort producten zonder ei bestaan. Hopelijk steken ze binnen niet al te lange tijd een keer de grens over.

De ingrediënten

Water, zonnebloemolie, ui, tarwe-eiwit, mosterd (water, mosterdzaad, natuurazijn, zout, suiker, kruiden), tarwemeel, bouillon (zout, maltodextrine, gistextract, suiker, zonnebloemolie, groente (ui, selderij), kruiden(knoflook, lavas)), gemodificeerd zetmeel (maïs), uiengranulaat, aardappeleiwit, aardappelvezel, dextrose, saccharose, aroma (bevat soja), gehydroliseerd soja-eiwit, krudien (knoflook, peper, koriander, nootmuskaat), gerstemoutmeel, kleurstoffen: suikerkulor, verdikkingsmiddel: carrageen.

Hoe smaakt het?

Ik vond de balletjes erg geslaagd. Ze hebben een fijne hartige smaak en een lekkere beet. Je kunt merken dat ze van tarwegluten gemaakt zijn, want vanbinnen hebben ze een beetje draderige textuur die ik erg geslaagd vond.

Wat kost het en waar is het te koop?

Ik kocht deze gehaktballetjes bij REWE in Duitsland. Het pakje met een inhoud van 180 gram kostte ongeveer €2,69.

Schrijf een reactie

Gewoon Vegan gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.