Vantastic Foods Grattugiato

door onder Kaas
Kenmerken: , , , ,

IMG_2527Het lijkt misschien alsof er een verkeerde plaatje bij dit artikel staat, maar dat komt omdat de naam van dit product kort geleden veranderd is. Ik heb nog geen nieuw potje gekocht sinds de verandering. Het mocht blijkbaar geen Parmezzano heten omdat dat de suggestie wekt dat het een kaas is. Misschien was de Parmezaanse kaasindustrie bang voor concurrentie. Dat snap ik wel, want deze vegan 'Grattugiatio' strooikaas is héél lekker.

De ingrediënten

Sojameel volvet (56%), natuurlijk aardappelzetmeel, glucosestroop, niet-geharde kokosolie (7%), zout, aroma, emulgator: mono- en diacetylwijnsteenzuuresters van mono- en diglyceriden van vetzuren, stabilisator: kaliumfosfaat, antiklontermiddel: calciumfosfaat.

Hoe smaakt het?

De smaak van deze strooikaas komt vrij dicht in de buurt van mijn herinnering aan Parmezaanse kaas. Lekker pittig. Het smaakt heerlijk op pastagerechten.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze kaas is alleen te koop bij vegan specialiteitenwinkels en webwinkels zoals Vegabond, Veggie4U en Veggiedeli. Een potje van 60 gram kost ongeveer €2,90. Dat lijkt duur, maar dit spulletje is behoorlijk zuinig in het gebruik, dus een potje gaat best lang mee.

4 Reacties

Silvia op 28-10-2015 - 19:42

Misschien een domme vraag, alhoewel , domme vragen bestaan niet, moet het als je het heb gebruik , de koelkast in.

Martine op 28-10-2015 - 22:01

Ik bewaar het wel in de koelkast ja, maar het is een droog poeder, dus op kamertemperatuur is het vast ook lang houdbaar.

Anita op 15-2-2016 - 13:48

Hoe zit het met de kcal?

Martine op 15-2-2016 - 16:28

Hoi Anita, per 100 gram zit er in: 393 kcal, eiwit 21,6 g, koolhydraten 30,7 g waarvan suiker 3,4 g, vet 20,0 g waarvan verzadigd vet 8,9 g, zout 4,3 g. In een busje zit 60 gram en je gebruikt denk ik maximaal 4-5 gram per keer, dus veel meer dan 20 kcal per maaltijd is het niet.

Schrijf een reactie

Gewoon Vegan gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.