Van Haver Tot Mexicaanse sticks

door onder Vleesch
Kenmerken: , , , ,
Van Haver Tot Mexicaanse sticks, vegan

De producten van Van Haver Tot bevatten tot voor kort kippenei. Dankzij de actie Met Zonder Ei van stichting Viva las Vega's is dat nu vervangen door speciaal aardappeleiwit, waardoor ze vegan zijn! Behalve deze Mexicaanse sticks zijn er ook Thais en Javaans gekruide sticks en pompoen-wortel balletjes.

De sticks worden gemaakt van haver, groente en linzen. Er zit geen soja in, maar ze worden wel geproduceerd in een fabriek waar ook soja wordt verwerkt. De haver die erin zit is niet glutenvrij. De sticks bevatten redelijk wat eiwit en een veel voedingsvezel. Er zijn geen vitamines aan toegevoegd.

De ingrediënten

Volkoren haver (haver, water), rode paprika, ui, linzen, tomatenpuree, voedingsvezel, zonnebloemolie, aardappeleiwit, zonnebloempitten, zout, chilipepers, kruiden, specerijen, azijnzuur.

Hoe smaakt het?

De sticks zijn lekker gekruid en vrij pittig. Ze hebben een smeuïge structuur met chewy graanstukjes erin. Als je ze bakt in olie krijgen ze een dun knapperig korstje. Ze zijn een klein beetje melig, maar dat vond ik niet vervelend. Best een lekker product en leuk dat het weer eens iets heel anders is dan andere vegaproducten.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze producten bij Jumbo en Deen. Ik betaalde €2,99 voor een pakje van 200 g (8 sticks).

5 Reacties

Nora op 4-4-2017 - 16:15

Regelmatig heb ik twijfelend met deze sticks in m'n hand gestaan. Ze lijken me lekker, maar ik vraag me af waar je dit nu bij eet. Hoe gebruikte jij ze, Martine?

Martine op 4-4-2017 - 16:24

Hoi Nora, wij aten ze naast een pastagerecht. Ze zijn denk ik ook lekker bij aardappels en groente, of in een wrap of pitabroodje. De smaak en textuur zijn heel toegankelijk, dus je kunt ze met allerlei dingen combineren.

Sandvink op 13-5-2017 - 10:50

Ik heb deze op door ze te dippen in Sanchon Thai Mango Saus gekocht op http://www.veganmission.nl/veganistische-levensmiddelen-etenswaren/vegan-spreads-en-sauzen/dressings. Lekkere combinatie en haalt dat kleine beetje 'melige' weg.

C. Swart op 23-7-2017 - 20:02

Waar zijn de producten van vegan van haver tot...thaise sticks nog verkrijgbaar? Bij jumbo niet meer helaas! Bij Deen online kan ik ze ook niet vinden. Het is een heerlijk product wat ik graag wil blijven eten dus ik hoop op en positieve reactie van jullie!

Martine op 25-7-2017 - 13:19

Hopelijk mij zijn ze nog te koop bij Dirk, lang niet alles wat zij verkopen staat ook op de website.

Schrijf een reactie