Unox vegan paté/leverpastei

door onder Broodbeleg, Vleesch
Kenmerken: , ,
Unox vegan paté leverpastei

Unox maakt sinds kort deze plantaardige paté in blikjes. Houdbaar op kamertemperatuur en dus handig om mee te nemen naar je werk en op vakantie! Er was eerst wat onduidelijkheid of dit product vegan was, maar inmiddels heeft Unox dit positief bevestigd.

De ingrediënten

Water, plantaardige oliën 22,5% (kokosnoot, zonnebloem), soja-eiwit 6%, erwteneiwit 2,9%, maltodextrine, gemodificeerd maïszetmeel, aardappelzetmeel, aroma (bevat soja), tomatenpuree, zout, gehydrolyseerd plantaardig eiwit, specerijen, dextrose, gistextract, specerij-extract, anti-oxidant (E301, E300), kleurstof (E172), gemodificeerd tapiocazetmeel.

Hoe smaakt het?

Op de verpakking staat paté, maar ik vind dit product meer weg hebben van leverpastei. Het is lekker gekruid, mooi romig en goed smeerbaar. Lekker!

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze blikjes bij Albert Heijn, in het schap met de houdbare Unox vleesproducten. Een rol van 3 blikjes van 56 gram (totaal 168 gram) kost €1,99.

14 Reacties

misty op 5-4-2019 - 16:30

Ik moest vanochtend boodschappen doen en heb ze gelijk gehaald. Smaakte goed. Ik vind de Kips vega smeerworst wel veel lekkerder. Toch ben ik hier wel erg blij mee. Ik ben altijd op zoek dan vega-vervangers in blik en glas. Ik heb graag een voorraad die je niet in de koelkast moet bewaren. Die zijn zo moeilijk te vinden. Een blikje is precies genoeg voor 1 lunch, voor twee grote broodjes of vier dubbele boterhammen . Ideaal, ook om mee te nemen als je ergens gaat lunchen en niet zeker weet of ze iets hebben. Het zijn kleine lichte blikjes en je kunt ze minstens tot juli 2020 bewaren. Ik ga de komende weken nog een paar pakjes kopen voor mijn voorraad.

Martine op 5-4-2019 - 16:57

Fijn dat je er blij mee bent Misty! Ik vind het inderdaad ook handig om wat houdbare producten op voorraad te hebben.

Aafke op 7-4-2019 - 10:56

Jij zegt dat Unox het officieel heeft bevestigd dat het Vegan is. Ik lees op het weg nogal tegenstrijdige berichten. Gaarne zou ik dan ook hier van bewijs zien dat het vegan is.

Martine op 8-4-2019 - 9:14

Hoi Aafke, Unox was zelf even in de war. Ze hebben namelijk nog nauwelijks ervaring met veganisme. De klantenservice zag 'eiwit' bij de ingrediënten staan en dacht dat dit dierlijk was. Bij nader inzien bleek het om soja-eiwit te gaan. De 'tegenstrijdige' berichten die je hebt gezien, komen dus van verschillende opeenvolgende momenten. Eerst dacht Unox eventjes dat de paté niet vegan was, maar toen zagen ze hun vergissing in, en toen hebben ze alsnog aan verschillende vragenstellers inclusief mijzelf, bevestigd dat de paté vegan is.

Cath op 7-4-2019 - 16:03

Vandaag gekocht en geproefd. Eens met Misty, het komt niet in de buurt van de Kips vegapate, maar best ok. Niet vies. Maar, ik voel me vreselijk slecht over de hoeveelheid verpakkingsmateriaal (plastic, blik!) voor zo'n klein beetje broodbeleg, dus ik laat het bij een keer.

misty op 9-4-2019 - 10:12

Ik ben het met je eens dat het jammer is dat er nog plastic om de blikjes heen zit. Waarom geen karton? De blikjes worden gerecycled dus daar heb ik niet zo'n probleem mee.

Anja op 20-5-2019 - 8:42

Ik ben hier erg blij mee, vind ze lekkerder dan de kips en de VS . Fijn voor af en toe eens af te wisselen. En ideaal om mee te nemen.

Lot op 4-6-2019 - 20:38

Waarom zoveel verzadigde vetten? Waar komen die vandaan, snap ik niet

Martine op 4-6-2019 - 21:56

Hoi Lot, het verzadigd vet komt van de kokosolie. Die bestaat voor ruim 85% uit verzadigd vet. Unox gebruikt dit om de paté romig en tegelijk stevig te maken.

Rob op 4-7-2019 - 23:37

Aan Unox gevraagd waarom dit product niet met zo'n handig hersluitbaar dekseltje verkocht wwordt zoals bij de niet vegan variant wel het geval is. Komen met een slap antwoord dat eventuele wijzigingen aan het product door de R&D afdeling bij voldoende klachten bekeken wordt. Ook het los opsturen is blijkbaar te ingewikkeld. Dus nog niet erg vega vriendelijk die Unilever club.

An op 5-9-2019 - 10:50

Vraagje, waarom als het VEGAN is dan het officiele Vegetarisch keurmerk?

Martine op 5-9-2019 - 11:15

Hoi An, Unox kiest ervoor het vegetarische keurmerk op hun producten te zetten, ook als ze eigenlijk vegan zijn. Vermoedelijk denken ze dat vegetarisch op dit moment meer consumenten aanspreekt dan vegan.

Miranda op 10-9-2020 - 18:25

Hallo Unox, Waar komt de kokosolie die in dit product wordt gebruikt vandaan? Dit vraag ik vanwege het eventuele apenmisbruik rondom kokosolie.

Martine op 19-9-2020 - 8:27

Hoi Miranda, dit is niet de website van Unox maar een onafhankelijke product-review website. Ik heb geen antwoord op jouw vraag.

Schrijf een reactie