Unicurd tofu-amandelpudding

door onder Desserts
Kenmerken: , ,

Unicurd soja-amandeldessert, veganIn de koeling van onze plaatselijke toko zag ik naast de gewone naturel zijde tofu van Unicurd ineens deze zoete variant met amandelsmaak: I'sojoy Soy Dessert. Die moest natuurlijk mee naar huis om te testen!

De ingrediënten

Water, sojabonen, rietsuiker, zuurteregelaar (E575), amandelextract.

Hoe smaakt het?

Ik wist niet zo goed wat ik van dit product moest verwachten, maar eigenlijk is het gewoon een soort pudding. Als je het bakje omdraait en een gaatje in de bodem prikt kun je het ook net als een pudding op een bordje storten.

De smaak deed me sterk denken aan de griesmeeltoetjes van Mona, dus het smaakt vast ook heel goed met een beetje Tova of een andere bessensaus er overheen. De textuur is wel wat minder stevig en meer glibberig dan die van een gewone pudding, maar ik vond het best lekker.

Wat kost het en waar is het te koop?

Ik denk dat je deze tofupudding bij de meeste wat ruimer gesorteerde Aziatische toko's wel kunt vinden. Voor een bakje van 180 gram betaalde ik €1,-. Het is best wel vullend, dus David en ik hadden samen genoeg aan één bakje.

1 Reacties

Maaike op 3-7-2016 - 10:55

Dit klinkt lekker! Ik heb t nog niet gezien bij de Toko. Ik gebruik wel eens de zachte tofu variant voor n dessert: pureren met diepvriesfruit en je hebt n soort ijs. Ook erg lekker.

Schrijf een reactie