Tuc Break

door onder Chips & zoutjes, Tussendoortjes
Kenmerken: 

Tuc Break, veganDe gewone crackers van Tuc zijn niet vegan, maar deze 'Tuc Break' wel! De Tucjes zijn verpakt in kleine portiepakjes met 15 minicrackers erin. Leuk om mee te nemen als tussendoortje. Er is ook een variant met granen, maar die is niet vegan. Eerst was er ook een vegan smaak met rozemarijn en olijfolie, maar die is nu weg.

De ingrediënten

Original: tarwebloem 81,6%, palm­vet, sui­ker, rijs­mid­de­len (am­mo­ni­um­wa­ter­stof­car­bo­naat, mo­no­cal­ci­um­fos­faat, na­tri­um­wa­ter­stof­car­bo­naat), zout, gerstemoutmeel, glu­co­se-fruc­to­se­stroop.

Rozemarijn en olijfolie: tarwebloem 83,7%, palm­vet, sui­ker, rijs­mid­de­len (am­mo­ni­um­wa­ter­stof­car­bo­naat, mo­no­cal­ci­um­fos­faat, na­tri­um­wa­ter­stof­car­bo­naat), olijf­olie 3%, zout, glu­co­se-fruc­to­se­stroop, gerstemoutmeel, krui­den 0,4%, ro­ze­ma­rijn 0,1%, ge­droog­de spi­na­zie.

Hoe smaakt het?

Tuc Break, veganDeze crackers lijken qua textuur sterk op traditionele tucjes, bros en knapperig. De smaak is een beetje anders, zoeter en brood-achtiger dan ik me herinner (misschien herinner ik het me verkeerd?). Ze zijn best lekker, maar ze hadden van mij wat hartiger mogen zijn.

Wat kost het en waar is het te koop?

De Tuc Break crackers worden verkocht bij verschillende supermarkten, vooral de wat grotere vestigingen. Voor een verpakking met 8 portiepakjes betaalde ik bij Dirk €2,04.

7 Reacties

Marijke Mollema op 19-2-2016 - 17:43

Ik zag op de website van JUMBO dat er ook Tuc Break Granen 6 Stuks 195g is. Deze variant is volgens de ingrediëntenlijst NIET vegan! Er zit MAGERE MELKPOEDER in!

Martine op 19-2-2016 - 19:46

Ik zie het! Die zijn denk ik nieuw. Ik kende ze in ieder geval niet. Jammer dat ze niet vegan zijn. De variant met rozemarijn en olijfolie lijkt niet meer te bestaan.

Marc Lievens op 6-4-2016 - 12:53

Tuc break niet meer te vinden in Colruyt van Lochristi. Hoe komt dat? Vele smakelijke groeten. Marc

Martine op 6-4-2016 - 13:19

Hoi Marc, ik heb geen idee, sorry.

Steffie op 10-9-2016 - 17:34

Ik zag ze vorige week ook bij AH-to-go daar kosten ze €2,15

Anonymous op 4-5-2018 - 18:21

Hallo dames en heren op de site, weet een van jullie of dit product nog wordt verkocht? Ik kan het niet meer vinden in de winkels

Martine op 7-5-2018 - 11:56

Ja hoor, ze zijn er nog. Bij AH kun je ze in ieder geval online bestellen. Ik weet niet bij welke andere winkels ze op het moment te koop zijn.

Schrijf een reactie