Tony’s chocoladeletter met pepernoten

door onder Chocola
Kenmerken: 

Tony chocoladeletter met pepernoten, veganUPDATE: helaas zijn deze repen niet vegan dit jaar. Tony's gebruikt nu koekstukjes waar boter in zit. Jammer! De gewone pure chocoladeletters van Tony's zijn nog wel vegan.

Wil je met Sinterklaas een bijzondere en ook nog eerlijk geproduceerde reep in je schoen? Deze repen met stukjes kruidnoot van Tony Chocolonely zijn helemaal vegan en fair trade. De letters zijn er in de varianten S, P en M. Voor wie niet van kruidnoten houdt, zijn er ook letters met alleen maar pure chocola.

De ingrediënten

Cacaomassa, suiker, cacaoboter, pepernoot stukjes 8,3% (tarwe bloem, suiker, plantaardig vet, bruine suiker, glucose-fructose stroop, rijsmiddel, zout, kruiden en specerijen) emulgator: sojalecithine.

Hoe smaakt het?

Zoals alle repen van Tony zijn ook deze chocoladeletters weer super lekker. De stukjes kruidnoot zijn volgens mij water groter dan vorig jaar, en dat vind ik een hele goeie verbetering. Echt een aanrader, deze letters!

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze chocoladeletters zijn onder andere te koop bij Wereldwinkels en in de webshop van Tony Chocolonely. Een reep van 180 gram kost €3,19

7 Reacties

Amber op 11-10-2016 - 9:24

Hoi! Even een vraagje, dit staat op de site van Tony: 'Geschikt voor vegetariërs, niet geschikt voor veganisten.' Maar is dit alleen omdat het sporen kan bevatten van ei? Of denk je dat er toch iets in verwerkt zit. Groetjes Amber

Amber op 11-10-2016 - 9:31

Hoi! Ik zie nu dat er volle melkpoeder in zit :(. Niet vegan dus of wel?

Martine op 11-10-2016 - 9:50

Hoi Amber, ik denk dat je naar de melkchocolade letters van Tony zit te kijken (rode verpakking). Die zijn inderdaad niet vegan omdat er melkpoeder in zit. De pure chocoladeletters (blauwe verpakking zoals op de foto) zijn wél vegan, zonder melk.

Inge op 19-10-2017 - 8:53

Maar in letter met de blauwe verpakking zitten wel sporen van ei in volgens de website

Martine op 19-10-2017 - 12:10

Hoi Inge, veganisten letten over het algemeen niet op ‘sporen van’ en ‘kan bevatten’ waarschuwingen, omdat het over zeer kleine spoortjes van kruisbesmetting in de fabriek gaat die niet expres worden toegevoegd. Die waarschuwingen zijn eigenlijk alleen bedoeld voor mensen de extreem allergisch zijn.

Anne-Miep op 19-11-2018 - 18:21

Blijkbaar is deze sinds 2018 niet meer vegan omdat ze de receptuur hebben veranderd en er nu boter in zit...

Martine op 20-11-2018 - 15:45

Klopt Anne-Miep, ik zal het zo even aanpassen!

Schrijf een reactie