Tofurky worstjes en broodbeleg

door onder Broodbeleg, Vleesch
Kenmerken: , , , ,
Tofurky worstjes, vegan

Dankzij distributiebedrijf VEANN beginnen steeds meer supermarkten zoals Spar en Jumbo Amerikaanse vegan producten van Daiya, Gardein en Tofurky te verkopen. Deze liggen soms tussen de Nederlandse producten, maar ook wel eens in een aparte vriezer.

De ingrediënten

Plakjes: water, tarwe proteïne, tofu (water, sojabonen, magnesiumchloride, calciumchloride), shoyu sojasaus (water, sojabonen, tarwe, zout, cultuur), raapzaad-olie, natuurlijke vegan aroma's, maïszetmeel, peper, witte bonen meel, kikkererwten meel, citroensap uit concentraat, knoflook, ui, selderij, calcium lactaat uit bieten, zeezout.

Worstjes: 31% tofu (water, sojabonen, magnesiumchloride, calciumchloride), tarwegluten, raapzaadolie, water, sojasaus (water, sojabonen, tarwe, zout, cultuur), zongedroogde tomaten, basilicum, knoflookgranulaat, zeezout, specerijen.

Hoe smaakt het?

De worstjes en vleeswaar van Tofurky hebben een lekker stevige textuur een een lekker hartige smaak. Ze zijn anders dan andere vegan worstproducten die in Nederland te koop zijn, dus ik ben blij met deze aanvulling!

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze producten zijn online te bestellen bij Veggie4U en te koop bij sommige supermarkten, vooral in grote steden. Op de website van VEANN kun je alle verkooppunten zien. Er komen er regelmatig nieuwe bij. De broodbeleg plakjes (150 g) kosten ongeveer 4 euro en de worstjes (250 g) ongeveer 5 euro.

6 Reacties

Monique op 2-10-2017 - 14:05

Ik kon mijn ogen vorige week niet geloven, terwijl ik 'mijn' Jumbo inliep, zag ik een man die pijlvormige stickers op de winkelvloer plakte met daarop de tekst '100% vegan' en die pijlen bleken de weg te wijzen naar een gloednieuwe vrieskast met daarin alleen maar vegan producten! Driewerf hoera voor de Jumbo :-)! Nu zal ik die producten niet vaak kopen (veel te duur), maar schrijf jij niet ergens, Martine, dat dit een heel leuke tijd is om vegan te zijn of te worden? Op deze manier wordt het in ieder geval wel steeds makkelijker!

Emma op 21-11-2017 - 15:44

Vandaag je website ontdekt en ik ben me heerlijk aan het verdiepen in de veganistische producten. Fijn dat dit broodbeleg veganistisch is, ik ben er erg benieuwd naar. Jammer dat dit zo aan de prijs is!

Martine op 22-11-2017 - 10:50

Hoi Emma, super leuk dat je zo enthousiast bent! Dit broodbeleg is inderdaad relatief duur, maar er zijn zeker ook goedkopere opties. Neus rustig eens rond op de site. Ik heb een speciaal kopje voor broodbeleg.

Kim op 29-11-2017 - 9:18

Veganisme komt steeds meer op echt gaaf. In Utrecht komt het grootste plantaardige restaurant sncrbr. En Vmarkt wil naast de bestaande webshop ook de grootste plantaardige supermarkt in Utrecht lanceren. Hier verkopen ze nu al ook Tofurky

Jeroen op 8-7-2018 - 20:42

Helaas is dit alweer verleden tijd. Jumbo is ermee gestopt, bovendien waren niet alle producten in de vriesafdeling veganistisch.

Jeroen op 12-10-2018 - 9:15

Mijn vorig bericht klopt gelukkig niet helemaal. Jumbo is een franchiseneming, dus met een eigen inkoopbeleid per vestiging. Het hangt van de winkel af wat er te koop is. Dus de ene Jumbo heeft levende kreeft, de ander vegan pizzi.

Schrijf een reactie