Tofulicious gekruide tofu

door onder Kaas, Vleesch
Kenmerken: , , , , , ,

Tofulicious gekruide tofu, veganAlbert Heijn gaat helemaal los met nieuwe vegan producten, waaronder ook deze toffe tofu met kruiden. Ik heb dit product zowel in de categorieën 'vleesch' als 'kaas' gezet, omdat je het niet alleen kunt bakken als vleesvervanger, maar ook heel goed gewoon in blokjes of plakjes kunt snijden en rauw gebruiken als vervanger voor cottage cheese of feta. Behalve deze variant met Provençaalse kruiden is er ook nog eentje met olijven. De tofu is gestremd met calciumsulfaat, dus het is ook nog eens een goeie bron van calcium. Win!

De ingrediënten

Water, sojabonen (38,2%), calciumsulfaat, kruiden en specerijen (0,44%) (knoflookpoeder, oregano, basilicum, majoraan, rozemarijn, Thijm, bonenkruid), zeezout.

Hoe smaakt het?

Ik was blij verrast door de smaak van deze tofu. Eindelijk eens een supermarkt tofu die van zichzelf gewoon lekker is! De kruiden geven een hem een beetje een pesto-achtig smaakje. Voor een extra kazig effect kun je de blokjes tofu nog even een uurtje of twee marineren in een flinke eetlepel azijn of citroensap, een snufje zout en eventueel een klein teentje uitgeperste knoflook of een snufje knoflookpoeder. Je kunt ze dan zo rauw gebruiken als alternatief voor feta in een salade.

Wat kost het en waar is het te koop?

Voor zover ik weet is deze tofu alleen verkrijgbaar bij Albert Heijn. De kruiden tofu kost 1,99 en die met olijven €2,29 voor een pakje met 250 gram.

7 Reacties

A. J. op 17-5-2016 - 12:29

Goeie tip! Deze ga ik zeker een keer uitproberen :)

Sanne op 17-5-2016 - 12:43

Goeie tip! Ga het zeker eens proberen door de salade.

Manja op 21-6-2016 - 17:52

Goed idee deze biologische tofu met provencaalse kruiden alleen VEEL TE ZOUT, nl op elke 100 graam 1.73 gram zout. Waren er niet afspraken on de voedingsindustrie om de hoeveelheden zout te verminderen omdat ons zoute eten zo ongezond is? En lekker is het ook niet. JAMMER, wanr verder is het goed spul voor vegetariërs met aandacht voor het milieu.

Astrid op 25-6-2016 - 11:31

Deze klinkt heerlijk, AH is goed bezig! Ik ga eens kijken of ik die kan vinden.

Dyana op 11-8-2016 - 22:37

Deze is niet FODMAP-vriendelijk. Knoflook is streng verboden bij het FODMAP-dieet...

Martine op 12-8-2016 - 9:12

Oeps, foutje gemaakt! Dankjewel voor de waarschuwing Dyana, ik ga het aanpassen.

Sanne op 1-11-2017 - 16:48

Ik vond deze echt heel lekker, maar volgens mij heeft de ah hem niet meer. Is ie nog ergens anders te krijgen misschien? Ik mis ‘m!

Schrijf een reactie