Tofu omelet van AH

door onder Vleesch
Kenmerken: , , ,
AH tofu omelette

Plantaardige alternatieven voor kippenei zijn zwaar ondervertegenwoordigd in het supermarkt assortiment. Extra gaaf dus dat Albert Heijn nu met deze vegan omeletten komt! Ze zien er wat apart uit, dus wij vonden het wel een beetje spannend om deze te testen.

De ingrediënten

Water, 29% sojaboon, zonnebloemolie, 2,9% soja-eiwit, verdikkingsmiddel (methylcellulose [E461], calciumsulfaat [E516]), tarwebloem, aardappelzetmeel, natuurlijke aroma's, azijn, specerijen, zeezout, concentraat (wortel, appel), peterselie, zuurteregelaar (citroenzuur [E330]).

Hoe smaakt het?

Als je het pakje opendoet komt er een behoorlijke eiergeur uit, maar verder heeft dit product nog niet zo veel weg van een omelet. Eigenlijk is het gewoon een grote tofu-burger met een zout-hartige smaak die ons vooral doet denken aan bouillon. Best lekker, en je kunt ze prima eten als vervanger voor omelet, bijvoorbeeld in foe yong hai of bij een English breakfast. Ik hoop dat dit een eerste stap is naar een groot assortiment van lekkere kant-en-klare ei-vervangers.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt de tofu omelette bij Albert Heijn in de koeling met de vleesvervangers. Een pakje met één omelet (120 g) kost € 2,49.

3 Reacties

Monique op 27-10-2020 - 15:31

Ik heb de omelet laatst gegeten en ben het helemaal met je eens. Smaakt best lekker, maar de eiersmaak is ver te zoeken. Daarom vroeg ik me af of het zin heeft om er dan nog wat kala namak overheen te strooien, misschien levert dat wat meer eismaak op.

Martine op 31-10-2020 - 8:00

Ja ik denk dat wat kala namak zeker zal helpen met de eismaak. Het wordt dan natuurlijk wel ook zouter.

Kass op 24-11-2020 - 18:14

Nou ik vond het juist heel erg op een omelet lijken! kreeg ook een lekker knapperige buitenkant. Ik ben fan!

Schrijf een reactie