Tivall vleesvervangers

door onder Vleesch
Kenmerken: , , , ,
Tivall niet meer vegan

UPDATE: Deze producten zijn niet meer vegan! Tivall / Garden Gourmet heeft ei toegevoegd aan de receptuur. Ik ben er heel verdrietig over.

Twee weken geleden postte ik nog dat het soms lastig is om goeie vegan vleesvervangers te vinden. Totaal onverwacht is dat probleem nu grotendeels opgelost, want Albert Heijn verkoopt ineens een heleboel nieuwe vegan producten van Tivall. Het assortiment is uitgebreid met onder andere hamburgers, gehaktballetjes, schnitzels en nuggets. Er zijn ook een aantal producten op basis van granen en peulvruchten waar ik later nog over zal posten. Er staat overal duidelijk 'VEGAN' op, dus deze producten zijn makkelijk te herkennen. Super fijn!

De ingrediënten

Balletjes: gerehydrateerd soja-eiwit (47%), water, gerehydrateerd tarwe-eiwit (14%), plantaardige oliën (zonnebloem, koolzaad in wisselende verhoudingen), zetmeel, stabilisatoren (methylcellulose, carrageen, guarpitmeel), zout, uipoeder, gehydrolyseerd tarwe-eiwit, gerstemoutextract, gistextract, bietenroodpoeder, knoflookpoeder, vitamine B12, ijzer, specerijen, aroma's.

Schnitzel: gerehydrateerd plantaardig eiwit (35%) (soja, tarwe), water, paneermeel (tarwe), plantaardige oliën (zonnebloem, koolzaad in wisselende verhoudingen), zetmeel, ui, tarwemeel, uipoeder, stabilisatoren (methylcellulose, guarpitmeel), tomaatcentraat, zout, erwtenvezel, knoflook, gehydrolyseerd tarwe-eiwit, gistextract, vitamine B12, ijzer, specerijen, aroma's.

Hoe smaakt het?

Ik vind deze producten heel lekker. Ze hebben een goeie beet, fijne hartige smaak en een lekker knapperig korstje. Ze zijn niet overdreven 'vleesachtig', maar gewoon lekker als vegetarisch product op zichzelf. Helemaal goed.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze Tivall vleesvervangers bij Albert Heijn. De prijzen voor een bakje van ongeveer 200 gram variëren van €1,98 voor de hamburgers tot €2,49 voor de nuggets.

23 Reacties

David op 2-5-2016 - 13:13

Ik ben echt dol op de schnitzels!

Sandra op 4-5-2016 - 16:24

Ik heb tot nu toe alleen nog de hamburgers geprobeerd en die vond ik echt zooo lekker! Ben ik de enige die de neiging heeft om te gaan hamsteren Haha?

Martine op 4-5-2016 - 16:26

De andere producten zijn ook heerlijk, dus hamster maar raak Sandra!

Daphne op 4-5-2016 - 19:27

Helaas wel smaakversterkers :-(

Sanne op 6-5-2016 - 11:00

Top, bedankt voor de tip! Meteen even ingeslagen.

José op 6-5-2016 - 15:03

Yay ! En superfijn dat je dat allemaal bijhoudt !

Claudia op 6-5-2016 - 18:42

Hoi! Ik wil wel even melden dat op bijna alle Tivall producten vermeld staat dat het product gemaakt is in een fabriek waar ei en/of melk iod wordt geproduceerd. Dan is het als veganist niet de bedoeling dat je het eet. Voor vegetariërs geen probleem maar wel voor de veganist. Dit staat trouwens op zeer veel producten. Gr. Claudia

Claudia op 6-5-2016 - 18:47

Of dat het product sporen van ei en/of melk oid kan bevatten (sorry was ik vergeten erbij te zetten). Gr. Claudia

Martine op 6-5-2016 - 21:16

Hoi Claudia, de meeste vegans vinden het geen probleem als producten sporen door kruisbesmetting bevatten en/of gemaakt worden in een fabriek waar ook producten met melk en ei worden verwerkt. Jij kunt er zelf natuurlijk wel voor kiezen om deze niet te eten als je dat prettiger vindt, maar dat is niet iets wat door veganisten in het algemeen wordt uitgedragen.

Irma op 10-7-2016 - 6:30

Ah bij ons in Emmen verkoopt pakjes met 4 hamburgers van Tivall maar die zijn weer gewoon vegetarisch, we hadden ze bijna meegenomen maar zagen het gelukkig op tijd. De pakjes met 2 vegan hamburgers kon ik niet meer vinden. Dus kijk uit wat je koopt!

Fernanda op 24-7-2016 - 15:03

Jammer dat Tivall bijna overal tarwe-eiwit in verwerkt. Steeds meer mensen kunnen daar niet tegen. Kan dit niet met een glutenvrij eiwit verwerkt worden?

Melissa op 2-11-2016 - 19:57

Jammer. appie heeft de nuggets en schnitzel uig het assortiment geplukt :(

Margo op 5-11-2016 - 9:04

even een kanttekening bij het suikervrij zijn van tivall producten. Niet alle producten zijn suikervrij. Maltodetxine is ook een geraffineerde suiker en methylcellulose is een slaechte E stof die darm klachten kan verzaken. Niet altijd echt een goede keuze voor een vlees vervanger, best jammer.

Madieke op 21-5-2017 - 17:16

Ik baal hier ook echt van! Ik kocht deze regelmatig, omdat ze als een van de weinige kant-en-klaar 'Baksels' vegan waren. En makkelijk verkrijgbaar! Gelukkig komen er van andere merken nu soms vegan producten bij, maar ik snap niet waarom je iets vegan juist wijzigt naar niet vegan!!

Tereza op 27-5-2017 - 15:44

Ik heb net een klacht ingediend bij Tivall over de scharrelei eiwit. Misschien als dat meer mensen doen, keren ze terug naar de vegan receptuur... Want volgens hun nieuwe web, alles behalve fijngehakt en falafel (en dat is ook de vraag of dat zo blijft) krijgt nu de scharreiei erin :-(

R.Arts op 6-6-2017 - 14:08

Tivall heet geen tivall meer,maar Garden Gourmet. Sindsdien zijn de gegrilde stukjes (mijn favoriet)taai,hard en niet meer lekker. Bovendien zitten er nu meer calorieen in (zag dat er suiker inzit en b.v. mayonaise!) Heb de firma gemaild, maar die mail is terug gekomen als onbestelbaar....... Jammer,jammer,jammer.

Selma op 11-6-2017 - 16:56

Zeer jammer dat de schnitzel en nuggets niet meer vegan zijn! Ik ga ook klacht indienen.

Rianne op 18-8-2017 - 9:23

Volgens mij zijn de garden gourmet vega gegrilde hamburgers nog wel steeds vegan zag ik net tot mijn grote vreugde. Kan er tenminste toch nog een broodje vegan hamburger op de BBQ bij de schoonfamilie, speciaal voor mij :) Groetjes Rianne

Steven op 1-9-2017 - 19:29

Inderdaad Rianne, ik zag het ook zojuist in de AH. De hamburgers zijn dus weer vegan geworden blijkbaar, was een tijde niet zo. De balletjes zijn (nog?) niet vegan.

Martine op 1-9-2017 - 22:22

Steven, de hamburgers zijn steeds vegan gebleven. De balletjes en andere producten bevatten helaas nog steeds ei.

Emile op 16-10-2017 - 23:58

Ik kwam er te laat achter dat de verpakking was veranderd. :-( Heb een stuk of vier van die kipschnitzels zitten verorberen toen kwam ik erachter dat ze er eieren in gestopt hadden. Damn wat was ik pissed!

GP de Haas op 10-11-2018 - 9:56

Hoi! Vraagje: ik ben voor een bedrijf in asian food al enige tijd bezig om over te stappen op 100% vegan. We zijn best ver: vegan currypasta, vegan vissaus etc. Maar eiwitcomponent (vleesvervanger) blijft een dingetje. Ik zoek dus goede, milieuvriendelijke opties die ik grootverpakking zijn te verkrijgen met een hoog percentage eiwit. Tofu is wat saai - weten jullie welke leveranciers (Quorn, Valess, etc) hier eventueel voor in aanmerking zouden komen? Of hebben jullie verhalen/ervaringen die ik kan meenemen in mijn orientatie? Ik hoor graag en ga door met wat jullie doen! Gr Gerard-Pieter

Martine op 10-11-2018 - 22:38

Hoi Gerard-Pieter, wat gaaf dat jullie over willen stappen op 100% vegan! Jullie zouden contact op kunnen nemen met Vivera of de Vegetarische Slager voor vegan vleesvervangers. Valess is gemaakt van zuivel, dus dat is niet geschikt. In de meeste soorten Quorn zit kippenei. Er zijn ook authentieke Aziatische vleesvervangers zoals seitan mock duck en vegan garnalen. Misschien zou je die ook in grootverpakkingen kunnen krijgen als je contact opneemt met de fabrikant. Als je nog wat meer wilt sparren mag je me ook mailen op contact(at)gewoonvegan.nl.

Schrijf een reactie