Theunisse vegan kokosbrood

door onder Broodbeleg
Kenmerken: , , , , ,

Theunisse kokosbrood, veganTot voor kort bestond er geen vegan kokosbrood. Er zat altijd gelatine óf honing in. Ik ben daarom super blij dat Theunisse dit heeft opgepakt, en is gaan experimenteren om een volledig plantaardige versie te maken. Dat is heel goed gelukt, en nu kunnen we dus weer lekker kokosbrood eten! Let op dat alléén deze glutenvrije variant vegan is.

De ingrediënten

Kokos 35%, gedroogde glucosestroop, rijststroop, glutenvrij tarwezetmeel, verdikkingsmiddelen (xanthaangom, johannesbroodpitmeel).

Hoe smaakt het?

Dit kokosbrood heeft een fijne kokossmaak en is gelukkig niet overdreven zoet. Het is wat steviger dan ik me herinner van kokosbrood dat ik vroeger at, maar in je mond wordt het snel lekker smeuïg. Ik heb contact gehad met de fabrikant en ze gaven aan dat het lastig was om de textuur precies hetzelfde te maken als die van niet-vegan kokosbrood. Ik vind dat helemaal geen probleem, want deze vegan variant is ook heerlijk.

Wat kost het en waar is het te koop?

Het vegan kokosbrood van Theunisse is momenteel te koop bij Deen, Vomar en Albert Heijn. Vraag ernaar als jouw vestiging het niet heeft. Ik betaalde €1,75 voor een pakje.

4 Reacties

Ramona op 17-11-2016 - 22:57

yassssssss ik wilde dit zo graag, je hebt geeeeen idee. mijn leven is compleet. rent naar elke deen die er bestaat

Martine op 18-11-2016 - 9:20

Haha, geniet ervan Ramona! :D

Ramona op 25-11-2016 - 23:55

Ik moet eerlijk zeggen, het smaakt heel lekker, maar het is keihard. IK heb mijn eerste vegan jaar (dat is nu 5,6 jaar geleden?) gesmokkeld met die van de ekoplaza met honing erin, die was niet hard. Dus het moet toch kunnen denk ik? Ik was wel blij met de smaak. Heb uiteraard mijn moeder ook weer in het testpanel plaats laten nemen, die vond het lekker maar ook wat hard. Deed haar wel echt denken aan smaak van vroeger (ze eet het nooit, laatste keer was toen ik kleiner was)

Emma op 5-12-2016 - 20:15

Wauw! Dit is echt een super uitkomst! Helaas hebben wij hier in de provinsie helemaal geen enkele Deen supermarkt zitten! Daarom wacht ik nog even tot ze hem verkopen bij AH. :)

Schrijf een reactie