Testa omega 3 algenolie

Testa omega 3 algenolie, veganVoor vegans zijn er een aantal voedingsstoffen die een beetje extra aandacht nodig hebben, zoals vitamine B12, calcium en omega 3 (zie de linkjes naar de Vegan Wiki voor extra informatie). Vandaag schrijf ik een stukje over omega 3, omdat ik van Testa een doosje algenolie supplementen heb gekregen. Dit is dus een 'gesponsorde' post, maar de informatie is gewoon hetzelfde als wanneer ik deze supplementen zelf had gekocht.

De aanbevolen dosering

Veganistische diëtisten zoals Jack Norris van Veganhealth raden volwassen vegans aan om ten minste twee of drie keer per week een supplement met 200 à 300 mg DHA omega 3 te nemen. Voor vegans boven de 60 is de aanbeveling om dagelijks 300 mg te nemen. De capsules van Testa bevatten 250 mg DHA en zijn dus prima geschikt om aan deze aanbeveling te voldoen.

Wat is omega 3?

Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. Uit onderzoek is gebleken dat ze een rol spelen bij het voorkomen en genezen van hart-en-vaatziekten. Mogelijk hebben ze ook effect op de hersenontwikkeling van kleine kinderen en de behandeling van depressie bij volwassenen.

Er zijn drie belangrijke soorten omega 3 vetzuren: ALA, EPA en DHA. Plantaardige bronnen van ALA zijn lijnzaad, chiazaad, walnoten en koolzaadolie. Alleen algen bevatten ook EPA en DHA. Je lichaam kan zelf ALA via EPA omzetten in DHA, maar bij veel mensen is dat proces niet zo efficiënt. Vegan diëtisten bevelen daarom aan om algenolie supplementen te nemen met DHA, vooral voor kinderen, zwangere vrouwen en ouderen.

Testa algenolie capsules, vegan

Veel mensen denken dat vette vis en visolie supplementen de beste bron van omega 3 vetten zijn. Ik zou zelf nooit meer visolie willen nemen vanwege het dierenleed en de milieuschade die dit veroorzaakt, maar vis en visolie is ook niet zo gezond omdat het vrij veel zware metalen en andere vervuiling kan bevatten. Algenolie heeft dit probleem niet en is dus het gezondste alternatief.

De ingrediënten van Testa

Schizochytrium sp. algenolie, glycerol, gemodificeerd maiszetmeel, carrageenan (zeewierextract), hoog oliezuur zonnebloemolie, rozemarijn extract, antioxidant (tocoferolen, ascorbylpalmitaat), zuurteregelaar (sodium carbonaat).

Hoe bevalt het?

De capsules zijn vrij groot, maar doordat ze flexibel zijn kun je ze toch redelijk makkelijk doorslikken met een slokje water. Algenolie heeft meestal een nogal vissige smaak, dus ik zou de capsules persoonlijk liever niet doorbijten. De capsules zelf hebben aan de buitenkant een neutrale smaak.

Ik vind het fijn dat Testa als producent volledig vegan is en dat hun producten het zonnebloem keurmerk van de Vegan Society hebben. Ze zijn dus echt helemaal 'vegan verantwoord'.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je kunt deze algenolie supplementen bestellen op de website van Testa en bij verschillende andere webwinkels. Je krijgt ze netjes in de brievenbus bezorgd, zodat je er niet voor thuis hoeft te blijven. Je betaalt bij Testa geen verzendkosten. Een verpakking met 60 capsules kost €22,95. Als je meerdere verpakkingen tegelijk bestelt krijg je korting. Dit zijn heel competitieve prijzen in vergelijking met vegan algenolie supplementen van andere merken.

10 Reacties

Anoniem op 4-8-2016 - 12:05

Prima product inderdaad. De Nederlandse tekst op de verpakking vind ik ook erg informerend/overtuigend. Zelf kauw ik de capsules altijd kapot, want dat vind ik makkelijker dan slikken en bovendien vind ik de smaak niet vi(e)s. Goedkoper is overigens Opti3 Omega-3 EPA & DHA van VEGETOLOGY (voor informatie zie http://opti3omega.com, voor bestellen in euro's zie https://www.vegetology.eu/products/opti3), al zijn die wat moeilijker om kapot te kauwen. Daar betaal je per capsule van 250 mg DHA en 150 mg EPA 43,90/180 = €0,24 (excl. €5,49 verzendkosten), terwijl je bij Testa 59,85/180 = €0,33 per capsule kwijt bent. Beide bedrijven bieden gelukkig soms kortingscodes aan, want het blijft prijzig spul... Interessante uitzending van de Keuringsdienst van Waarde over visolie (en algenolie helemaal aan het eind): "Misschien is het de angst voor graatjes. Misschien is het de angst voor de dood. Pilletjes met visolie zijn niet aan te slepen. Je kunt er een steenrijke oliehandelaar mee worden zonder dat je naar een woestijn hoeft. De Keuringsdienst van Waarde vraagt zich af precies welk visje wordt platgeslagen voor hen die geen vis lusten." http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2015/30-141928-29-10-2015

Mirjam op 7-8-2016 - 20:41

Ook te koop bij Vega-life in A'dam. Vier merken - Testa is mijn favoriet i.h.k.v. 'support your local heroes'.

Nicole op 15-1-2017 - 0:19

Hee Martine, Weet je ook wat een goede dosering is voor kinderen (bv. een kind van 5)? En of je dan ook 1x in de zoveel dagen een hogere dosis kan doen (bv. deze capsule) en dat dat dan geen kwaad kan? Alvast bedankt!

Martine op 15-1-2017 - 21:03

Hoi Nicole, vegan dietist Jack Norris beveelt aan om kinderen iedere 2 à 3 dagen 200 mg DHA te geven. Je kunt je kind denk ik gerust deze capsules met 250 mg geven, iedere 2-3 dagen.http://www.veganhealth.org/articles/omega3#VegChildren

Marjolein op 24-3-2019 - 14:40

Maar capsules zijn wel van gelatine (dierenbotten) gemaakt.

Martine op 25-3-2019 - 14:03

Hoi Marjolein, de capsules van Testa zijn gemaakt van plantaardige bestanddelen zoals maïszetmeel en carrageen. Er wordt geen gelatine gebruikt. Ze zijn dus echt vegan.

Yvonne op 3-4-2020 - 9:52

Hallo Martine, ik meen ergens gelezen te hebben dat het niet goed is om algenolie met iets warms in te nemen, weet jij of dat klopt?

Martine op 7-4-2020 - 16:28

Hoi Yvonne, algenolie is niet goed bestand tegen hoge temperaturen. Je kunt er dus niet mee bakken, maar het kan wel gebruikt en gegeten worden in combinatie met warme gerechten. Als het maar niet in contact komt met de hitte van de pan.

Saskia op 6-7-2020 - 15:26

Hoi, is het beter om een algenolie supplement te nemen met EPA zowel als DHA? Want er zijn ook veel algenolie supplementen met alleen DHA, dus nu vraag ik me af in hoeverre het uitmaakt of je met of zonder EPA in het supplement neemt? Weet jij dat? Alvast bedankt voor je antwoord!

Martine op 13-8-2020 - 21:45

Hoi Saskia, DHA is het belangrijkst bestanddeel van algenolie. EPA kan je lichaam beter zelf maken dan DHA, dus dit is minder belangrijk. Hier kun je daar meer over lezen https://www.veganisme.org/leefstijl/voedingsstoffen/omega-3-vetzuren/

Schrijf een reactie