Tarweglutenpoeder

Tarwegluten poederTarwegluten zijn de eiwitten uit tarwe. Je kunt ze in poedervorm kopen, als een soort heel fijn meel. Met tarweglutenpoeder kun je onder andere super goedkoop zelf seitan en vegaburgers maken. Het is dus een hele fijne plantaardige eiwitbron, behalve als je glutenintolerant bent natuurlijk.

De ingrediënten

Tarwemeel waar het zetmeel zo veel mogelijk uit is gehaald.

Hoe smaakt het?

Ongekruide seitan smaakt een beetje naar brood en heeft een rubberachtige textuur. Dat is niet lekker, dus daarom moet je het tijdens de bereiding op smaak brengen met kruiden, sojasaus en andere smaakmakers. Je kunt er ook wat gepureerde bonen of andere ingrediënten door kneden om de textuur te verbeteren. Ik maak regelmatig een gigantische pan vol seitan die ik invries en waar dan we weer een paar weken mee vooruit kunnen.

Wat kost het en waar is het te koop?

Er zijn verschillende merken tarweglutenpoeder te koop. De bekendste is Seitanfix van Vantastic foods. Die is te koop bij verschillende vegan speciaalzaken en webwinkels. Als je veel seitan maakt, is het goedkoper om tarwegluten te bestellen bij een molenwinkel. Ik bestel zelf af en toe een grote zak van 5 kilo bij De Zuidmolen. Inclusief verzendkosten is dat iets meer dan 20 euro. Van 5 kilo tarwegluten kun je wel 20 tot 25 kilo seitan maken, dus dan heb je seitan van 1 à 2 euro per kilo. Daar kunnen andere vleesvervangers niet tegenop!

6 Reacties

petra b op 8-8-2015 - 9:47

word het door de zuidmolen ook aan huis gebracht ? ik woon namelijk te verweg om te gaan halen gr petrab

Martine op 8-8-2015 - 18:17

Ja, bestellingen bij De Zuidmolen kunnen gewoon door postNL aan huis worden gebracht. Zo doe ik het zelf ook.

petra b op 28-8-2015 - 8:13

bedankt ik heb ze dinsdag bestelt en donderdag al binnen ze zijn lekker vlot nu kan ik een flinke tijd tegen en ze is goedkoper dan bij vergedelli

Martine op 28-8-2015 - 10:30

Fijn! Veel plezier met seitan maken :)

Daisy op 13-2-2016 - 8:30

Goeie tips! Ik kijk net in een boekje zie seitan 350 gram voor 8 euro echt belachelijke prijzen ik ga het eens proberen zelf te maken!

Martine op 13-2-2016 - 10:26

Succes! Zelfgemaakte is inderdaad een stuk goedkoper en ik vind het ook veel lekkerder dan die uit de winkel.

Schrijf een reactie