Tartex paté

door onder Broodbeleg
Kenmerken: , , , ,

Tartex paté, veganTartex is een vegan paté op basis van gist en plantaardig vet. Het bestaat al heel lang en er zijn heel veel verschillende smaakjes van, zoals deze variant met champignon. Het is misschien wel het meest iconische vegetarische broodbeleg.

De ingrediënten

Voe­dings­gist, wa­ter, cham­pig­nons (16%), palm­pit­vet (on­ge­hard), aard­ap­pel­zet­meel, ui­en, zee­zout, to­ma­ten­pu­ree.

Hoe smaakt het?

De paté is lekker smeuig en heeft een subtiele hartige smaak. Ik eet het vooral graag op crackers en rijstwafels. De champignons proef je niet heel duidelijk terug, maar ze voegen wel een lekkere extra hartige smaak toe die de naturel variant niet heeft.

Wat kost het en waar is het te koop?

Tartex paté is te koop bij biowinkels. Albert Heijn heeft sinds kort ook een paar smaken in het bioschap. Een blikje van 125 gram kost ongeveer €2,70.

6 Reacties

Silvia op 13-6-2016 - 14:26

Niet iedere ah heeft het meer. Misschien XXL. De verpakking is ook veranderd.

Martine op 13-6-2016 - 14:29

Thanks Silvia. Ik moet dit artikel inderdaad een keertje updaten met de nieuwe verpakking...

ans op 8-4-2018 - 20:51

tartex heeft ook kant en klaar maaltijden voor 1 persoon en vroeger hadden ze tartex snitten en tartex ragout en nog veel meer ,maar sinds ze overgenomen zijn door unilever is het arsortiment helemaal verdwenen.En dat is niet de enigste firma waar het mee is gebeurt.Al die lekkere smaken van toen allemaal verdwenen en/of niet tekoop.Waarom??????

Martine op 9-4-2018 - 8:26

Hoi Ans, de producten die je noemt zijn volgens mij vooral in Duitsland te koop. In Nederland heb ik ze nog nooit gezien. Tartex is overigens niet overgenomen door Unilever. Ze zijn een poosje van Nestlé geweest en tegenwoordig is het merk eigendom van Wessanen, dat verschillende bio merken beheert.

jeannine van oele op 5-7-2020 - 10:40

Ik heb een vraagje. zijn de tartex producten geschikt voor Peuters of zit er erg veel zout in?

Martine op 13-8-2020 - 21:48

Hoi Jeanine, Tartex is inderdaad vrij zout, dus beter om dit niet te veel te geven aan peuters. De variant met shiitake paddenstoelen in minder zout dan andere smaken.

Schrijf een reactie