Tapenade Rossa van Aldi

Aldi tapenade rossa, veganVan een lezer kreeg ik de de tip dat deze tapenade met zongedroogde tomaten van Aldi vegan is (thanks Marousia!). Ik ben altijd op zoek naar vegan budgetproducten, dus deze tip was heel welkom.

De tapenade is lekker als broodbeleg of op een toastje, maar je kunt hem ook gebruiken als smaakmaker in een pasta of roerbakgerecht.

De ingrediënten

Gedroogde tomaten (40%), zonnebloemolie, tomatenpulp, appelazijn, suiker, zout.

Hoe smaakt het?

De tapenade heeft een lekker volle tomatensmaak. Ik vind hem een beetje aan de zoete kant, maar dat is vooral persoonlijke voorkeur. Ik heb tapenade liever wat zuurder. Misschien meng ik er zelf nog wat extra citroensap door.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze tapenade is verkrijgbaar bij Aldi. Een potje van 190 gram kost 89 cent. Koopje!

6 Reacties

Lien op 26-7-2015 - 14:50

Is appelazijn geen probleem dan '

Martine op 26-7-2015 - 19:25

Hoi Lien, bedoel je dat de appelazijn met dierlijke stoffen gefilterd zou kunnen zijn? Omdat het vrijwel onmogelijk is om uit te zoeken hoe de azijn in producten gefilterd is, houden we daar geen rekening mee op Gewoon Vegan, zeker omdat het om een hulpstof gaat, niet om een ingrediënt wat echt in het product zelf zit.

Rene op 9-3-2016 - 14:25

Heerlijke tapenade, ik was aangenaam verrast door zowel de smaak en de prijs. Zeker een aanrader! Qua smaak vind ik het zeker niet te zoet, maar goed, smaken verschillen :)

Martine op 9-3-2016 - 15:53

Fijn dat het zo goed in de smaak viel Rene.

Tapenade Rossa op 8-4-2016 - 17:55

Kun je deze tapenade ook gebruiken als rode pesto? Of komt het gewoon op hetzelfde neer

Martine op 8-4-2016 - 20:57

Ik gebruik dit zelf regelmatig als pesto, dus ja dat kan prima. In pesto zitten normaal gesproken ook nog noten en eventueel kaas, maar die mis je niet.

Schrijf een reactie