Taifun tofu-filets

door onder Vleesch
Kenmerken: , , , ,
Taifun tofu-filets, vegan

In biowinkels is vaak een veel groter assortiment vegan vleesvervangers dan bij de supermarkt, en ze zijn niet eens per se duurder. Deze tofu-filets van Taifun lijken een beetje ouderwets, maar ik vind ze verrassend lekker. Er zijn verschillende smaken zoals pizza, daslook en oregano. Ik vind het ook fijn dat er niet zo veel verpakkingsmateriaal omheen zit.

De ingrediënten

Daslook: Tofu 82% (Water; Sojabonen; Stollingsmiddelen (Nigari; Calcium sulfaat), Daslook pesto 9.2% (Daslook 50%; Zonnebloemolie; Zeezout), Uien, sesamzaad, Groentebouillon (Zeezout; Gistextract; Aardappelzetmeel; Prei; Wortel; Zonnebloemolie; Nootmuskaat; Peterselie; Selderij), Zonnebloemolie, Geconcentreerd citroensap, Gember.

Pizza: Tofu 83% (Water; Sojabonen; Stollingsmiddelen (Nigari; Calcium sulfaat)), Paprika, Groentenbouillon (Zeezout; Gistextract; Aardappelzetmeel; Prei; Wortel; Zonnebloemolie; Nootmuskaat; Peterselie; selderij), Zonnebloemolie, Tomaten, Basilicum, Champignons, Uien, Extra vergine olijfolie, Knoflook, Paprika zoet, Peper, Paprika heet, Koriander, Oregano, Rozemarijn, Thijm, Marjoraan.

Hoe smaakt het?

Je merkt duidelijk dat deze filets van tofu gemaakt zijn, maar dat is helemaal niet erg, want ze zijn lekker op smaak gebracht. De tofu is goed uitgeperst en er zitten sesamzaadjes en zonnebloempitjes in, waardoor de filets een lekkere beet hebben.

Wat kost het en waar is het te koop?

De filets van Taifun zijn te koop bij biowinkels zoals Ekoplaza en De Natuurwinkel. Ze kosten tussen de €2,39 en 2,59, vergelijkbaar met vegaburgers uit de supermarkt.

3 Reacties

Framboos op 14-4-2015 - 18:02

De Japanse, en dan klaargemaakt met sojasaus zoals op de verpakking staat. Mmmmmm.

Martine op 15-4-2015 - 6:38

Ah, jij bent ook fan? Leuk! :D

Diana op 26-5-2015 - 8:12

Die Japanse zijn inderdaad heerlijk! In blokjes, lekker knapperig gebakken zijn ze ideaal voor door noodlegerechten of nasi.

Schrijf een reactie