Soyananda kruidenroomkaas

door onder Broodbeleg, Kaas
Kenmerken: , , , ,

Soyananda kruidenroomkaas, veganEkoplaza verkoopt sinds kort vegan roomkaas en zure room van het merk Soyananda. De producten zijn gemaakt van gefermenteerde tofu met lijnzaadolie voor omega-3. Er zijn verschillende smaakjes roomkaas: naturel, kruiden-knoflook, groene peper en tomaat. Ik probeerde de variant met kruiden en knoflook.

De ingrediënten

Tofu 66.8% (water, sojabonen uit de EU, melkzuurbacteriën), plantaardige oliën 29% (kokosolie, koudgeperste lijnzaadolie), kruiden en knoflook 1.5%, steenzout.

Hoe smaakt het?

Vergeleken met andere vegan roomkazen zoals Tofutti en Violife vind ik deze erg lekker. De gefermenteerde smaak zorgt dat het echt op kaas lijkt. De kruiden-knoflook smaak is lekker fris. David vindt dat er een rare bijsmaak aan zit, maar daar heb ik geen last van. De kaas is wel een beetje dun van textuur, vergelijkbaar Philadelphia zuivelspread. Ik vind mijn zelfgemaakte cashewroomkaas stiekem lekkerder, maar het is ook wel eens fijn om een kant-en-klaar smeerseltje in de winkel te kunnen kopen.

Wat kost het en waar is het te koop?

De producten van Soyananda zijn te koop bij Ekoplaza en misschien ook wel bij andere biowinkels. Ik heb het ook wel eens bij vegan specialiteitenwinkels gezien. Een bakje van 140 gram kost €3,75, dus het is wel behoorlijk aan de prijs.

10 Reacties

w. op 23-3-2015 - 20:05

Oe.. Gefermenteerd! Dat klinkt goed.. Ik kan namelijk wel tegen tempeh.. Dus wie weet moet ik het wel eens proberen.

Martine op 23-3-2015 - 22:42

Ik hoop het! Kun je wel tegen sojayoghurt? Dat is ook met melkzuurbacteriën gefermenteerd net als deze roomkaas. Tempeh is gefermenteerd met een schimmel.

Floor Besselink op 30-3-2015 - 20:42

Melkzuurbacterieën zijn toch niet vegan, of wel? Ik ben een beginnende vegan, dus vandaar de vraag.

Martine op 31-3-2015 - 8:57

Hoi Floor, melkzuur als ingrediënt is bijna altijd vegan. Het wordt inderdaad gemaakt door bacteriën (bacteriën zijn geen dieren, dus dat is sowieso geen probleem wat veganisme betreft). Deze bacteriën komen o.a. voor in melk, vandaar de naam melkzuur, maar voor commerciële doeleinden worden ze eigenlijk altijd gekweekt op een plantaardige voedingsbodem. Helemaal vegan dus. Zie ook de informatie in deze link: http://www.food-info.net/nl/e/e270.htm

Sanne op 15-4-2015 - 22:23

Als ik de volgende keer de EkoPlaza binnenstap ga ik hier zeker naar op zoek! Ik ben gek op houmous, maar eens iets anders is ook wel heel gewenst. Liefs

Sarah op 19-7-2015 - 14:58

Lekker voor bij de gepofte aardappel :D

Lisanne op 29-4-2016 - 18:44

Wij vinden deze thuis zo lekker ! heerlijk vooral op een stokbroodje. Ik vind het meer een "kruidenboter". Helaas prijs erg duur anders had ik het vaker gekocht :).

Martine op 29-4-2016 - 22:23

Ja, hij is behoorlijk aan de prijs hè. Daarom maak ik nu regelmatig zelf kruidenboter/roomkaas met tofu en noten: https://vegetus.nl/knoflook-kruidenroomkaas/

Brigitte op 26-8-2016 - 16:03

Heerlijk! Ik ben erg blij met deze website en ook met de verdeling naar glutenvrije producten aangezien ik coeliakie heb.

Martine op 26-8-2016 - 16:12

Fijn om te horen Brigitte!

Schrijf een reactie

Gewoon Vegan gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.