Soy Pro sojamelk

door onder Melk & yoghurt
Kenmerken: , , , , ,

Aldi sojamelkAldi verkoopt tegenwoordig ook sojamelk! De melk is verrijkt met B2, B12, en calcium.

De ingrediënten

Water, gepelde sojabonen (5,9%), ruwe rietsuiker, calciumcarbonaat, aroma, zuurteregelaar (kaliumfosfaten), zeezout, stabilisator (gellangom), vitaminen B2 en B12.

Hoe smaakt het?

De melk heeft een overheersende vanillesmaak, je proeft bijna geen soja. Persoonlijk vind ik dat niet zo lekker. De melk is vrij dik van textuur, waarschijnlijk door de gellangom. Ik zou deze melk zelf niet voor mijn plezier opdrinken, maar hij is prima geschikt om zoete dingen mee te bakken. Voor hartige toepassingen is hij te zoet en smaakt hij te veel naar vanille.

Wat kost het en waar is het te koop?

Te koop bij Aldi. Een pak van een liter kost 89 cent.

4 Reacties

Job op 27-12-2018 - 11:59

Beste, Mijn vraag aan U is, of dat de soja die gebruikt wordt voor de Soy Pro gemodificeerde soja is of dat het niet gemodificeerde soja is? Met vriendelijke groeten Job Rodenburg

Martine op 29-12-2018 - 16:47

Hoi Job, in Europa is het wettelijk verplicht om het op de verpakking te vermelden als er genetisch gemodificeerde gewassen zijn gebruikt in een product. Op de verpakking van de Soy Pro heb ik hier niets over zien staan, dus dat betekent dat er geen gmo soja gebruikt wordt voor dit product.

Tiny op 23-2-2019 - 19:48

Mijn vraag: hoe weet u zo zeker dat de soja GMO vrij is?

Martine op 24-2-2019 - 14:51

Hoi Tiny, in Europa is het wettelijk verplicht om GMO ingrediënten te vermelden op de verpakking. Als er niks over GMO op de verpakking staat, bevatten producten die in Nederland te koop zijn dus geen GMO ingrediënten.

Schrijf een reactie