Sortbetijs van Lidl

door onder Desserts
Kenmerken: , , , ,

Lidl romig sorbetijs, vegan, zonder melkJum, sorbetijs van Lidl! Het is voordelig geprijsd en lekkerder dan duurdere varianten van andere supermarkten. Er zijn verschillende smaken en voor zover ik weet zijn ze allemaal vegan. Ik kocht dit keer de citroenvariant.

De ingrediënten

Water, citroensap uit concentraat (20%), glucose-fructosestroop, suiker, stabilisatoren: guarpitmeel, carboxymethylcellulose, johannesbroodpitmeel, pectinen; natuurlijk citroensaroma, dextrose, gehydrolyseerd erwteneiwit.

Hoe smaakt het?

Dit citroenijs smaakt heerlijk fris en is precies zoet genoeg. Het is een klein beetje romig en smelt lekker weg in je mond. Er zit geen vervelende gummy textuur aan, zoals dat met sorbetijs van sommige andere merken wel het geval is. Echt een favoriet.

Wat kost het en waar is het te koop?

Dit ijs vind je bij Lidl in de vriezer. Een bak van een liter kost €1,99.

8 Reacties

Maaike op 25-6-2015 - 22:07

Is al het sorbetijs eigenlijk vegan?

Martine op 26-6-2015 - 7:44

Hoi Maaike, sorbetijs is helaas niet altijd vegan. Soms doen ze er bijvoorbeeld melk of gelatine door. Altijd even goed de verpakking lezen dus!

Christel op 10-4-2018 - 17:24

Zijn de andere smaken als mango ook vegan?

Martine op 11-4-2018 - 11:24

Ja, als ik het me goed herinner zijn al deze sorbets vegan.

Vd poel op 14-7-2018 - 13:00

Waarom is swedish glace nergens meer te vinden had ik eindelijk ijs wat ik kon verdragen 😭

Van Camp op 1-12-2018 - 18:09

Komt de supper lekkere citroensorbet nog terug in jullie assortiment? Ik winkel in Wuustwezel België Mvg

Elisabeth op 5-3-2019 - 13:24

Klopt helaas niet meer. De nieuwere editie heeft niet dezelfde inhoud. Voor mij helaas niet geschikt, omdat ik ook glutenvrij moet zijn. Helaas vergeten fabrikanten dat er ook verborgen gluten zijn zoals glucose-fructosestroop en dextrose

Martine op 12-3-2019 - 17:07

Hoi Elisabeth, dankjewel voor je comment. Ik zal proberen of ik de ingrediëntenlijst kan updaten.

Schrijf een reactie