Soja noodles

door onder Deegwaren
Kenmerken: , , , , ,

Amainzin soja noodles, veganNa onze positieve ervaring met de pasta van rode linzen wilde ik graag nog meer peulvruchtenpasta's proberen. De plaatselijke biowinkel verkoopt gelukkig ook deze interessante noodles/spaghetti van zwarte sojabonen. Van hetzelfde merk zijn ook nog smalle noodles gemaakt van gele sojaboenen en brede noodles van groene sojabonen. De noodles zijn lekker rijk aan vezels en eiwit en ze zijn in 7 minuten gaar, dus ze zijn ideaal om snel even een voedzame maaltijd mee in elkaar te draaien.

De ingrediënten

Zwarte sojabonen, water.

Hoe smaakt het?

De noodles hebben een aparte, maar wel lekkere chewy beet een subtiele aardse smaak. Wij aten ze in een Aziatische gerecht, maar ik denk dat je ze ook prima met Italiaanse tomatensaus, zoals je met spaghetti zou doen. De groene brede noodles doen het heel goed met pesto en groente heb ik al gemerkt.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt dit soort noodles onder andere bij Ekoplaza's en Deen supermarkten. Een zak van 200 gram kost ongeveer €3,50. Dat is redelijk aan de prijs, maar omdat de noodles flink uitzetten tijdens het koken en behoorlijk vullend zijn kun je met zo'n zakje wel een maaltijd voor 4 of 5 personen maken.

Schrijf een reactie