Sofine tofublokjes

door onder Vleesch
Kenmerken: , , , ,

Sofine tofu blokjes, veganSofine maakt behalve vegan burgers ook deze gekruide tofurblokjes. Er zijn vijf verschillende smaken: Aziatisch, Thais, Italiaans, Mexicaans en naturel. Ik kocht de Aziatische smaak.

De blokjes zijn niet verrijkt met B12 of ijzer, maar tofu bevat van zichzelf wel veel calcium omdat het gestremd is met calciumsulfaat. Verder zit er natuurlijk veel eiwit in.

De ingrediënten

Sojabonen 44,9%, water, marinade (water, zonnebloemolie, specerijen, zout, natuurlijke aroma's, aardappelzetmeel, rietsuiker, kruiden, melkzuur, xanthaangom, guargum), zonnebloemolie, stremsel (calciumfosfaat).

Hoe smaakt het?

Ik vond de smaak van deze 'Asian spiced' blokjes een beetje aan de saaie kant, dus ik heb er zelf nog wat roerbaksaus bij gedaan. Ze zijn dus niet zo geschikt als smaakmaker voor je gerecht, eerder als eiwitbron in een recept wat van zichzelf al veel smaak heeft, of waar je een smaakvolle saus bij hebt. Ik ben benieuwd of dit ook voor de andere smaken geldt. De blokjes zijn wel super snel klaar. Op hoog vuur kun je ze in een paar minuten lekker knapperig bakken.

Wat kost het en waar is het te koop?

Sofine producten zijn momenteel alleen bij Jumbo te koop. Een bakje met 180 gram gekruide tofublokjes kost €1,99, wat best voordelig is vergeleken met andere soorten vleesvervangers.

5 Reacties

Ellen op 15-5-2015 - 7:58

Ik had een tijdje terug de Italiaanse blokjes, daar geldt hetzelfde voor: een niet heel uitgesproken smaak, prima als accent maar je hebt wel echt meer nodig om een gerecht karakter te geven. Ik vind de structuur van deze blokjes wel fijn :)

David op 5-6-2015 - 10:21

Gisteren had ik de mexicaans gekruide blokjes. Vond het net de gewone tofustukjes. Heb er extra kruiden over heen gedaan en toen waren ze wel erg lekker!

Marleen op 8-1-2017 - 0:54

Er gaat een wereld voor me open met deze site! Dankjewel. Ik ben vegetariër en ga nu langzamerhand over op vegan. Deze tofu a la minute ben ik gaan eten toen ik vegetarisch ging en vind ze erg lekker in een noedel gerecht. Blij dat ik deze nog gewoon kan gebruiken. Nogmaals super site voor beginnende vegans.

Martine op 8-1-2017 - 8:07

Leuk om te horen Marleen! Veek plezier met het ontdekken van alle lekkere vegan producten!

Carmen op 9-2-2017 - 14:24

Hoi!! Aan Bio producten mag nooit vitamine worden toegevoegd. Beetje jammer, maar toch zijn goed voor de eiwitten en lekker van smaak inderdaad :)

Schrijf een reactie