Sofine broccoliburger en spinazie schnitzel

door onder Vleesch
Kenmerken: , ,

Sofine broccoli burgers, veganDe vleesvervanger afdeling van Alpro is overgegaan in Sofine. Jumbo verkoopt nu dus geen Alpro burgers meer, maar wel sinds kort deze Sofine broccoli burgers en spinazie schnitzels. De spinaziefilet is gemaakt van soja met spinazievulling. De broccoliburger bestaat uit broccoli, tarwe en aardappel (maar is niet helemaal sojavrij). De burgers zijn verrijkt met B2, B12, zink en ijzer.

De ingrediënten

Broccoli burger: Broccoli (51%), paneermeel (tarwebloem, zout, gist, kurkuma), zonnebloemolie, tarwezetmeel, aardappelzetmeel, natuurlijk aroma, aardappelvlokken (soja), zeezout, verdikkingsmiddel (methylcellulose), vitaminen (riboflavine (B2), B12), zinkoxide, ijzerpyrofosfaat.

Spinazie schnitzel: water, paneermeel (tarwebloem, zout, gist, kurkuma), sojabonen (12%), spinazie (11,3%), zonnebloemolie, doorhaalvloeistof (water, tarwebloem, zout), verdikkingsmiddelen (calciumchloride, natrium-alginaat, tapiocazetmeel, methylcellulose), soja-eiwit (3,3%), aroma (tarwe), zout, kruiding (gedroogde kokos, gedroogde tarwe-glucosestroop, specerijen, zonnebloemolie, aroma), vitaminen (riboflavine (b2), B12), zinkoxide, ijzerpyrosfaat.

Hoe smaakt het?

Sofine spinazie schnitzels, veganDe spinazie schnitzel bestaat uit een knapperig korstje van paneermeel, een laagje soja en een vulling van spinazie. Het het sojalaagje heeft een fijne vleesachtige beet, maar is wel een beetje aan de droge kant. De spinazievulling is lekker romig. Dit is een lekkere burger, al had de smaak wat mij betreft iets spannender gemogen.

De broccoliburger heeft een lekker smeuige, maar wel stevige beet, wat ik best knap vind voor een groenteburger. Ook deze burger heeft een lekker laagje paneermeel aan de buitenkant. Hij smaakt duidelijk naar broccoli/kool. Dat klinkt misschien een beetje maf, maar het is verrassend lekker. Ik vind het alleen jammer dat er niet zo veel eiwit in zit. De spinazie schnitzel doet het op dat gebied beter.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze burgers zijn voor zover ik weet alleen te koop bij Jumbo. De broccoli burger kost €2,49 en de spinazie schnitzel €2,89.

1 Reacties

Esther op 22-4-2015 - 10:12

Mooi dat er weer meer veganistisch vlees in de supermarkt komt! Bij onze jumbo heb ik deze helaas nog niet gezien. Wel roerbakstukjes van hetzelfde merk geloof ik, die zijn ook lekker.

Schrijf een reactie