Soep in zak van Unox

door onder Maaltijden
Kenmerken: , , ,

IMG_2444Unox heeft momenteel drie vegan soepen in hun assortiment: klassieke linzensoep, gekruide tomatensoep en pittige tomatensoep. Ik kocht de linzensoep en gekruide tomatensoep. De soep zit in een zak. Die knip je open en dan kun je de soep opwarmen in een pannetje op het fornuis of in een kom in de magnetron.

De ingrediënten

Kruidige tomatensoep: To­maat 87% (to­maat, ge­pel­de to­maat, to­ma­ten­pu­ree, zon­ge­droog­de to­maat), ui, ba­si­li­cum 2,4%, plant­aar­di­ge olie, aard­ap­pel­zet­meel, sui­ker, glu­co­se­stroop, ex­tra olijf­olie ver­kre­gen bij de eer­ste per­sing 0,5%, zout, gistex­tract, tijm, ore­ga­no, lau­rier­blad, knof­look, maltodex­tri­ne, ci­troen­sap­con­cen­traat, aro­ma, dex­tri­ne.

IMG_2443Linzensoep: Wa­ter, groen­ten 29,4% (to­maat 8,5%, lin­zen 7,5%, wor­tel, ui, knolselderij 3,3%), aard­ap­pel 5,9%, ge­mo­di­fi­ceerd maïszetmeel, gist­ex­tract, zout, krui­den (pe­ter­se­lie, tijm, lau­rier­blad), sui­ker, ka­li­um­chlo­ri­de, wit­te wijn­azijn, aro­ma, ge­con­cen­treerd groen­te­sap (knolselderij, wor­tel, prei, ui), uip­oe­der, knof­look, zwar­te pe­per.

Hoe smaakt het?

Ik vind de soepen een beetje saai van smaak, maar ze zijn goed te doen. Een zak bevat genoeg soep om twee niet al te grote kommen te vullen. Met belegde (afbak)baguettes erbij kun je hier best een lekkere een maaltijd voor twee personen van maken.

De linzensoep is aan de dunne kant, er mogen wat mij betreft wat meer linzen in. Op de verpakking staat 'extra rijkgevuld', maar dat klopt dus niet. Ik vind deze soep wel iets lekkerder dan de linzensoep van AH huismerk, die ook vegan is.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze soepen zijn bij de meeste supermarkten te vinden. De tomatensoep kost rond de €1,90 en de linzensoep ongeveer €2,60. Dat is vergelijkbaar met andere kant-en-klare soepen, maar ik vind het vrij prijzig voor een zak water met wat groente. Gelukkig zijn de soepen regelmatig in de aanbieding en dan sla ik een paar zakken in voor momenten dat ik niet kan koken.

Schrijf een reactie