So Vegan Chocopasta

door onder Broodbeleg
Kenmerken: , , , , , ,
So Vegan chocopasta

Deen supermarkten verkopen sinds kort deze mooie potjes So Vegan So Fine chocopasta van het merk Brinkers. Dit is hetzelfde product als de La Vida Vegan chocopasta's die nu bij Ekoplaza te koop zijn met een iets ander etiket. Ze zijn fair trade, bio, glutenvrij en palmolievrij. Er zijn drie smaken: gewone chocopasta, pure chocopasta en hazelnootpasta.

De ingrediënten

Chocopasta: rietsuiker, zonnebloemolie, magere cacaopoeder 9%, chocolade 5% (rietsuiker, magere cacaopoeder, cacaoboter), rijststrooppoeder, emulgator: zonnebloemlecithine, Bourbon vanille poeder.

Pure chocopasta: rietsuiker, zonnebloemolie, magere cacaopoeder 30%, emulgator: zonnebloemlecithine, Bourbon vanillepoeder.

Hazelnootpasta: rietsuiker, zonnebloemolie, hazelnoten 15%, magere cacaopoeder 7.5%, cacaoboter, gedroogde rijststroop, emulgator: zonnebloemlecithine, Bourbon vanillepoeder.

Hoe smaakt het?

Ik vind deze chocopasta's erg lekker. Ze hebben een hoge kwaliteit chocoladesmaak. Omdat er geen palmolie of ander verzadigd vet in zit zijn ze iets zachter van textuur dan traditionele chocopasta. De gewone chocopasta is lekker mild, de puur is wat steviger van smaak en de hazelnootpasta heeft een goede hoeveelheid hazelnoten.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze chocopasta's zijn te koop bij Deen en bij Ekoplaza (als La Vida Vegan). Bij Deen kosten ze €2,25 per potje (270 gram). Bij Ekoplaza zijn ze €2,99.

4 Reacties

Loes op 8-5-2018 - 9:18

Hoi :) Je schrijft: “Omdat er geen palmolie of ander verzadigd vet in zit..”, ik ben bang dat dit niet juist is. In zonnebloemolie zit namelijk namelijk ook een percentage verzadigd vet en hazelnoten ook en vooral cacaoboter heeft ook een heel hoog verzadigd vet gehalte. Het klopt dat palmolie een nog hoger verzadigd vetgehalte heeft maar in feite zit in vrijwel alles ook een X percentage verzadigd vet gehalte. En zonnebloemolie is ook gewoon een geraffineerde olie wat bovendien veel omega 6 bevat waarvan de meeste al veel te veel binnen krijgen, omega 3 zijn gezonde vetzuren :)

Martine op 9-5-2018 - 9:44

Hoi Loes, je hebt gelijk dat mijn uitspraak een beetje kort door de bocht is. Er zitten inderdaad kleine hoeveelheden verzadigd vet in alle oliehoudende producten. Er zit in deze chocopasta echter aanzienlijk minder verzadigd vet dan in de meeste chocopasta's die met palmvet en andere vrijwel volledig verzadigde vetten worden gemaakt.

Lila op 31-5-2018 - 12:01

De hazelnoot variant is mijn favoriet; erg lekker! De melk variant heeft een beetje een raar bijsmaakje. Als melk variant zou ik eerder de pure chocolade pasta van AH aanraden die is heel lekker.

Alaidys op 3-11-2020 - 12:35

De potjes zien er nu anders uit ;) Deze chocopasta's zijn echt heerlijk !! (ik had de amandelchocopasta, de hazelnootchocopasta en de witte kokos chocopasta)

Schrijf een reactie