Smaakt seitan

door onder Vleesch
Kenmerken: , , , ,

IMG_1599Dit is biologische seitan in bouillon van het merk Smaakt. Een potje is genoeg als bijgerecht voor ongeveer drie personen. Er is een gekruide en een naturel variant, ik kocht de gekruide.

De ingrediënten

Tar­weg­lu­ten, wa­ter, so­ja saus (so­jabonen, graan, zee­zout), ko­ri­an­der, ui, pa­pri­ka (rood), mos­terd­zaad (geel), sel­de­rij­blad, ker­rie­poe­der, gem­ber­poe­der, pa­pri­kapoeder.

Hoe smaakt het?

De bouillon waar deze seitan in zit ruikt nogal vreemd. Om te beginnen heb ik de seitan dus maar even laten uitlekken in een vergiet. Er zaten heel veel harde stukjes kruiden tussen, die heb ik er zo veel mogelijk uitgevist. Daarna heb ik de seitan op hoog vuur gebakken in olie. Knapperig gebakken was het verrassend lekker. Het heeft een subtiele hartige smaak, niet uitgesproken gekruid. Het bleef wel een beetje rubber-achtig. Mijn zelfgemaakte seitan is lekkerder.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze seitan is in ieder geval verkrijgbaar bij Jumbo en Albert Heijn XL. Waarschijnlijk is het ook wel bij andere supermarkten te koop, maar daar heb ik het nog niet gezien. Een potje kost bij AH €2,91.

3 Reacties

Shannen op 20-1-2016 - 16:28

Sommige jumbo fillialen hebben hem voor 2,79. Ze zijn te vinden bij de biologische producten.

Martine op 20-1-2016 - 16:57

Bedankt voor de tip! Ik heb het artikel aangepast.

Jeanette op 19-5-2017 - 5:16

Ik gebruik deze seitan om shoarma te maken. En in de "kip" roti is hij ook lekker en super makkelijk!

Schrijf een reactie