Simply V vegan kaas

door onder Kaas
Kenmerken: , , , , ,
Simply V vegan kaas

Vegan kazen worden steeds beter! Ik hoorde veel positieve verhalen over de kazen van Simply V, dus toen ik in Amsterdam bij Vegabond was nam ik een pakje van hun 'genietersplakjes' met kruiden mee. Deze kaas wordt gemaakt van amandelmelk, kokosolie en zetmeel en heeft daardoor net een andere smaak en textuur dan de kazen van bijvoorbeeld Wilmersburger of Violife.

De ingrediënten

53% amandelbasis (water, amandelen), kokosnootolie, zetmeel, gemodificeerde zetmeel, zout, kruiden (basilicum, oregano, rosmary, tijm), kleurend voedsel, geconcentreerde wortelen en appels, garlic, peper, specerijen, antioxidant: natrium ascorbaat , verzuurmiddel: citroenzuur.

Hoe smaakt het?

De deze kaas heeft een lekker volle kruidige smaak en een romige textuur. Hij smelt ook heel goed. Ik ben ook heel benieuwd naar de naturel plakjes en de rasp van deze kaas. Binnenkort maar eens bestellen!

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze kaas bij vegan speciaalzaken, bijvoorbeeld bij Vegabond in Amsterdam, Veggie4U in Den Haag en online bij Vegan Mission. Een pakje van 150 gram kost ongeveer €3,50. In Duitsland is deze kaas gewoon bij supermarkten zoals Kaufland en Rewe te koop.

9 Reacties

Inez op 5-1-2018 - 17:17

Dit product is voor ons onmisbaar geworden. Dan doel ik eigenlijk op de naturelversie: net jonge kaas! Zeker als het even op temp heeft kunnen komen. Zo uit de koelkast heeft het de neiging snel te breken. "Een boterham met kaas" is weer terug in ons leven. Net als tosti's! Ik koop het met 10 à 15 pakjes tegelijk online in. Ik heb het ervoor over!

Jeffrey op 6-1-2018 - 11:55

In Duitsland hebben ze bij de Edeka (mogelijk ook bij anderen) ook de roomkaas van dit merk. Deze is net zoals de gewone kaas echt super lekker! Heb onze Albert Heijn al getipt, maar die houden het vooralsnog bij Wilmersburger (welke ook prima is, maar Simply V is net iets beter).

Cindy op 13-2-2018 - 22:19

De geraspte variant ervan gekocht...vond absoluut niet dat hij goed smolt..verre van zelfs. Terwijl ik op sites met recepten ervan foto's zie waarop het lijkt alsof echte kaas gebruikt is..helemaal gesmolten. Wat doe ik fout?? Oven stond half uur op 220 graden dus daar lag het niet aan.

Martine op 13-2-2018 - 22:38

Hoi Cindy, ik heb nog geen ervaring met de rasp van dit merk, maar in het algemeen is het met vegan kaas zo dat het veel beter smelt als het een beetje vochtig is. Op een pizza kun je het dus het beste direct op de tomatensaus leggen, onder de groente. En op een ovenschotel kun je het mengen met een beetje saus of met plantaardige room als het een ovenschotel zonder saus is. Een andere optie is om eerst kaassaus te maken van de kaas, met bloem en plantenmelk, en dat op de ovenschotel te doen.

Citlali op 14-2-2018 - 18:08

Ik heb hier de 'roomkaas' van geprobeerd en die was super lekker! Ik wist niet dat ze dit merk in Amsterdam verkochten. Moet snel vagabond eens bezoeken, het staat al een tijdje op mijn to-do lijstje.

Inez op 28-2-2018 - 10:18

De teleurstelling van Cindy herken ik. Als je de geraspte Simply V kaas over een ovenschoteltje strooit, is het na 20 minuten in de hete oven nagenoeg onveranderd: nog even bleek en ongesmolten. Máár ik heb een aardigheidje ontdekt: ik strooi de kaasrasp over mijn schoteltje. Dan maak ik even in een bekertje een 'papje' van wat naturel hoemoes en plantaardige melk. Dat papje sprenkel ik nog over de kaas en met de achterkant van een lepel verdeel ik het voorzichtig. De kaas i.c.m. het papje wordt een smakelijk laagje, dat bovendien mooi bruin kleurt in de oven; het oog wil ook wat...

Martine op 28-2-2018 - 11:05

Dankjewel voor de tip Inez!

Marlies van Venrooij op 31-7-2018 - 6:23

Wat ben ik gelukkig nu ik ontdekt heb dat er deze kaas is. En dat de eigenaar/kok van Hotel Beukenhorst te Wittem dit voor mij als verrassing had ingekocht! Kaas, het is niet weg te denken, zeker omdat ik geen vis, vlees of eieren eet. Snel gekocht in Aken bij Kauffland voor maar €,199 per pakje, terwijl de kok bij Macro zijn inkopen had gedaan en €3,00 had betaald. Deze kaas is lekkerder vind ik persoonlijk dan de kaas van Wilmersburger, die veel harder is en niet echt naar kaas smaakt. Leve deze Vega kaas en vooral de kok die mij op dit spoor heeft gezet!

Elles op 30-11-2018 - 12:26

Ik ben nu een halfjaar ontkaasd en heb verschillende merken geprobeerd. Simply is het eerste merk dat ik lekker vind en dat goed smeltbaar is. Ik hoop dat meer winkels het gaan verkopen!

Schrijf een reactie