Simply V vegan kaas

door onder Kaas
Kenmerken: , , , , ,
Simply V vegan kaas

Vegan kazen worden steeds beter! Ik hoorde veel positieve verhalen over de kazen van Simply V, dus toen ik in Amsterdam bij Vegabond was nam ik een pakje van hun 'genietersplakjes' met kruiden mee. Deze kaas wordt gemaakt van amandelmelk, kokosolie en zetmeel en heeft daardoor net een andere smaak en textuur dan de kazen van bijvoorbeeld Wilmersburger of Violife.

De ingrediënten

53% amandelbasis (water, amandelen), kokosnootolie, zetmeel, gemodificeerde zetmeel, zout, kruiden (basilicum, oregano, rosmary, tijm), kleurend voedsel, geconcentreerde wortelen en appels, garlic, peper, specerijen, antioxidant: natrium ascorbaat , verzuurmiddel: citroenzuur.

Hoe smaakt het?

De deze kaas heeft een lekker volle kruidige smaak en een romige textuur. Hij smelt ook heel goed. Ik ben ook heel benieuwd naar de naturel plakjes en de rasp van deze kaas. Binnenkort maar eens bestellen!

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze kaas bij vegan speciaalzaken, bijvoorbeeld bij Vegabond in Amsterdam, Veggie4U in Den Haag en online bij Vegan Mission. Een pakje van 150 gram kost ongeveer €3,50. In Duitsland is deze kaas gewoon bij supermarkten zoals Kaufland en Rewe te koop.

2 Reacties

Inez op 5-1-2018 - 17:17

Dit product is voor ons onmisbaar geworden. Dan doel ik eigenlijk op de naturelversie: net jonge kaas! Zeker als het even op temp heeft kunnen komen. Zo uit de koelkast heeft het de neiging snel te breken. "Een boterham met kaas" is weer terug in ons leven. Net als tosti's! Ik koop het met 10 à 15 pakjes tegelijk online in. Ik heb het ervoor over!

Jeffrey op 6-1-2018 - 11:55

In Duitsland hebben ze bij de Edeka (mogelijk ook bij anderen) ook de roomkaas van dit merk. Deze is net zoals de gewone kaas echt super lekker! Heb onze Albert Heijn al getipt, maar die houden het vooralsnog bij Wilmersburger (welke ook prima is, maar Simply V is net iets beter).

Schrijf een reactie

Gewoon Vegan gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.