Silverback protein

door onder Pakjes en zakjes
Kenmerken: , , , , ,

Silverback Protein, veganIk was een paar weken geleden bij een presentatie van Jurgen Verweijen over Silverback Protein. Ik ben niet zo'n sporter dus ik gebruik zelf vrijwel nooit proteïnepoeder, maar Jurgen had zo'n goed wetenschappelijk onderbouwd verhaal over zijn product dat ik vroeg of ik een proefmonster kon krijgen voor Gewoon Vegan.

Silverback Protein is gebaseerd op erwten-eiwit, maar het is verrijkt met extra aminozuren (eiwitbouwsteentjes) zodat het precies aansluit op de behoefte van het menselijk lichaam. Dat is heel goed nieuws voor sporters! De meeste plantaardige eiwitten hebben namelijk een wat minder optimale verhouding van aminozuren. Dat is voor gewone mensen geen probleem, maar voor sporters die het uiterste van hun lichaam en voeding vragen speelt dat wel een rol. Veel sporters pakken daarom wei-eiwit uit melk, omdat dit heel dicht bij de optimale aminozuur-verhouding zit. Silverback Protein is voor zover ik weet het eerste plantaardige proteïnesupplement waarvan eiwitkwaliteit vergelijkbaar is met (of zelfs nog ietsje beter is dan) wei-eiwit. Echt heel tof!

De ingrediënten

Erwteneiwitisolaat (Europees en non-GMO), veganistische aminozurenmix (L-leucine, L-isoleucine, L-valine, L-lysine, L-threonine, L-tryptofaan en L-methionine), zoetstof: steviolglycosiden

Hoe smaakt het?

Ik was blij verrast de de textuur van dit product. Het poeder lost heel makkelijk op plantaardige melk of zelfs in water en bij het drinken merk je bijna geen korreltjes of zanderigheid, zoals nog wel eens het geval is met proteïnepoeders. Er zit ook geen sterke erwtensmaak aan. Ik vind het poeder wel heel erg zoet door de stevia die erin zit. Ik kan het alleen in ongezoete plantenmelk goed verdragen, in een smoothie met fruit is het al snel te zoet voor mij. Ik hoop dat er snel een ongezoete variant komt.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je kunt Silverback Protein momenteel alleen online bestellen op hun website. Een pot met 1 kilo kost €24,95 en een emmer met 5 kilo €99,95. Vergeleken met andere eiwitpoeders is dat best voordelig!

5 Reacties

Marrit op 21-9-2017 - 12:15

Bedankt voor de tip, ik heb een paar potten besteld. Ik ben benieuwd! Ik zag op de site dat ze inmiddels ook een ongezoete variant hebben (al ben ik toch maar voor de gezoete versie gegaan).

Martine op 22-9-2017 - 9:13

Hoi Marrit, fijn dat er nu ook een ongezoete variant is! Dankjewel voor de tip.

Daniel op 10-6-2019 - 13:03

En Orangefit en Sunwarrior dan? Of zie ik iets over het hoofd wat deze poeder echt voor heeft op deze 2 veel duurdere merken?

Martine op 10-6-2019 - 13:25

Hoi Daniel, deze heeft volgens mij minstens net zulke goede eigenschappen als de twee merken die jij noemt. Het is dus een goede optie voor mensen die liever niet te veel uitgeven aan proteïnepoeder. Duurder is niet altijd per se beter. :)

Maurice Riedijk op 28-4-2020 - 20:10

Is heel zout 3 gram zout per 100 gram

Schrijf een reactie