Vegan salades van Johma

door onder Broodbeleg
Kenmerken: , , ,
Johma vegan selderie-appel salade

Johma heeft in samenwerking met ProVeg verschillende vegan salades met vegan mayodressing ontwikkeld. Een selderij-appelsalade en komkommer-venkelsalade. Er is ook een vegan bruschetta en pastasalade.

De ingrediënten

27% bleekselderij, 26% knolselderij (sulfiet), koolzaadolie, water, 7% appel (sulfiet), suiker, peterselie, natuurazijn, zout, gemodificeerd zetmeel, conserveermiddelen (kaliumsorbaat, natriumbenzoaat) specerijen (mosterd), natuurlijke aroma's (selderij), gistpoeder, verdikkingsmiddelen (guarpitmeel, xanthaangom), antioxidanten (ascorbinezuur, citroenzuur). 

Hoe smaakt het?

Deze salades zijn heerlijk romig met een fijne zoetzure, frisse smaak. Precies hoe selderijsalade moet zijn, ik vind hem super lekker.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze salade onder andere bij Albert Heijn, in het koelschap met het broodbeleg. Een bakje van 175 gram kost €2,49.

10 Reacties

Vega op 29-3-2019 - 12:13

Hoi, zou je de vegan bio kroketten willen testen van de vegetarische slager? Fijne dag allemaal

Thei op 30-3-2019 - 13:34

Ohhh ga ik proberen!!

Marleen op 6-5-2019 - 11:42

Smaakt heerlijk! Helaas opeens niet meer verkrijgbaar bij AH. Joost mag weten waarom. Misschien teveel andere nieuwe smaken. Zeer teleurstellend.

Andres op 9-5-2019 - 9:23

@marleen, Inderdaad helaas, ben alle filialen in mijn omgeving langsgegaan helaas zonder resultaat.

Martine op 9-5-2019 - 10:06

Hoi Andres en Marleen, deze salade is inderdaad tijdelijk niet verkrijgbaar, maar Johma geeft aan dat hij binnenkort weer terugkomt. Mogelijk verkocht het zo goed dat hun voorraad op is, zodat ze nu eerst nieuwe moeten maken voor het weer te koop is

Robert op 11-11-2019 - 8:32

Bij AH bevat deze Joma selderij-appelsalade een minimale hoeveelheid schaaldieren waardoor het geen veganistisch product is

Martine op 12-11-2019 - 17:02

Hoi Robert, als er ‘sporen van’ of ‘kan bevatten’ op de verpakking staat, zitten er geen schaaldieren of andere dierlijke ingrediënten in het product zelf, maar is het gemaakt in een fabriek waar ook dierlijke ingrediënten worden gebruikt, zodat er sprake kan zijn van kruisbesmetting. Fabrikanten vermelden dit op de verpakking voor mensen met ernstige allergieën. Dit soort producten zijn gewoon veganistisch omdat het om extreem kleine hoeveelheden gaat die niet expres worden toegevoegd. Misschien is dit artikel over etiketten lezen op mijn andere website ook handig voor je: https://vegetus.nl/masterclass-etiketten-lezen-voor-vegans/

Michel op 18-11-2020 - 21:25

De selderij-appel salade is zo te zien gesaneerd door Johma. In de winkels en op de website van Johma is hij niet meer te vinden. Bij AH verkopen ze de laatste voorraad online met korting. Jammer dat Johma blijkbaar gestopt is met de productie van deze salade. Ik ben er namelijk een enorme liefhebber van. Gelukkig zijn de ingrediënten bekent zodat ik zelf een soortgelijke salade kan proberen te maken.

Netty op 4-12-2020 - 16:12

De vegan salades van Johma zie ik helaas niet meer in het assortiment bij AH. Alleen de brusschetta

Martine op 5-1-2021 - 17:36

Hoi Netty en Michel, onze AH heeft ze inderdaad ook niet meer, maar ze staan nog wel op de AH website. Misschien dat ze nog wel bij XL winkels te koop zijn?

Schrijf een reactie