Schoof afbakcroissantjes

door onder Brood en zo
Kenmerken: , , ,
Schoof afbakcroissants, vegan

De afbakcroissants van AH Basic zijn recent vegan geworden, en nu duiken er ineens bij meer winkels goedkope vegan croissantjes op, zoals deze van het goedkope merk Schoof. Ik heb contact opgenomen met Superunie, de distributeur van deze croissants, en zij hebben bevestigd dat de e-nummers en het aroma veganistisch zijn.

De ingrediënten

Tarwebloem, 30% margarine (palmvet, water, raapzaadolie, zout, emulgator: E471, zuurteregelaar: citroenzuur), gist, glucose-fructosestroop, water, suiker, gejodeerd zout, raapzaadolie, emulgator: E471/E472e, tarwemoutmeel, dextrose, natuurlijk aroma, enzym, meelverbeteraar: E300.

Hoe smaakt het?

Ik vind deze croissantjes erg lekker. Misschien nog wel iets beter dan die van AH Basic. Ze hebben een subtiel boterachtig smaakje (vegan boteraroma) en zijn lekker smeuïg vanbinnen.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze croissantjes zijn te koop bij verschillende supermarkten, zoals Hoogvliet, Dirk, Vomar, en Deka. Een zak met 4 stuks (180 gram) kost ongeveer 80 cent.

6 Reacties

Beanie op 21-2-2018 - 0:06

Hoi Martine! Leuke website is dit! Ik wil je alleen even melden dat de E-nummers 471 en 472e ook dierlijke ingrediënten (soms varkensvet) kunnen bevatten. Producten die deze E-nummers bevatten zijn vaak niet veganistisch. Groetjes, Beanie

Martine op 21-2-2018 - 11:08

Hoi Beanie, deze e-nummers kunnen in theorie inderdaad dierlijk zijn, maar ik heb daar nog nooit een praktijkvoorbeeld van gezien. Voor de zekerheid vraag ik het echter altijd na bij de fabrikant. In de tweede zin van deze post kun je dan ook lezen 'Ik heb contact opgenomen met Superunie, de distributeur van deze croissants, en zij hebben bevestigd dat de e-nummers en het aroma veganistisch zijn.'

Sands op 24-2-2018 - 10:03

Hierover zou distributeur de Superunie ook wel eens kunnen liegen.

Anna op 2-3-2018 - 0:31

Dan kun je beter niks meer kunnen eten Sands. Je gaat er vanuit dat een distributeur zegt dat het vegan is, het ook vegan is. Stel je voor dat iemand een enorme allergische reactie krijgt van een een bepaald ingrediënt wat iemand niet mag eten...Misschien kun je alle ingrediënten uit je eigen tuintje halen en niks meer uit de supermarkt halen als je zo wantrouwend bent.

Sands op 3-3-2018 - 10:44

@Anna bedankt voor je geweldige oplossingen en sterke antwoorden.

Anna op 4-3-2018 - 0:00

Graag gedaan.

Schrijf een reactie