Schluckwerder marsepeinstaaf

door onder Chocola
Kenmerken: , ,

Schluckwerder marsepeinstaaf, veganMmm, marsepeinstaven met chocola van het merk Schluckwerder, weer zo'n fijn vegan Sinterklaasproduct! Vegans hoeven echt niet zonder te zitten met Sinterklaas.

De ingrediënten

Suiker, amandelen gemalen (23%), cacaomassa, water, cacaoboter, glucosestroop, bevochtingingsmiddel: invertase, emulgator: lecithinen.

Hoe smaakt het?

Het is maar goed dat deze niet het hele jaar door verkrijgbaar zijn, anders aten we ons tonnetje rond. De chocola aan de buitenkant is fijn knapperig en er zit heerlijk zachte marsepein in.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze marsepeinstaafjes zijn onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn. Je betaalt 99 cent voor 100 gram en €1,89 voor 200 gram.

4 Reacties

Susanne op 15-11-2015 - 15:19

Zie erbij staan Lecithinen, onderstaand vond ik op de site http://wiki.veganisme.org/index.php/Lijst_van_E-nummers E322 Lecithinen/Fosfatiden/Fosfolipiden Veganistisch: Soms Dus wel of niet vegan?

Martine op 16-11-2015 - 8:11

Hoi Suzanne, Lecithine kan gemaakt zijn van kippenei, maar als dat het geval is moet dat tegenwoordig als allergeen op het etiket staan. De lecithine in dit product is dus hoogstwaarschijnlijk van een vegan niet-allergene bron zoals zonnebloempitten. Ik heb dit product niet zelf nagevraagd bij de fabrikant, maar het staat op verschillende Duitse internetlijsten met vegan producten.

Monique op 4-2-2021 - 0:35

Schluckwerder Marsepeinstaaf Is dit product nog te bestellen?

Martine op 12-2-2021 - 11:03

Hoi Monique, deze marsepeinstaaf is een seizoensproduct dat alleen in de Sinterklaasperiode bij AH te koop is.

Schrijf een reactie