Schlagfix vegan koffiemelk

door onder Melk & yoghurt
Kenmerken: , , ,

Schlagfix koffiemelk cupjes, veganVegan koffiemelk cupjes! Tot voor kort bestond zoiets niet en waren er alleen de creamer poeder zakjes van Whity en de (vieze) koffiemelk uit een flesje van Joya. De meeste vegans die ik ken doen gewone plantenmelk uit een groot pak in hun koffie, of ze gebruiken plantaardige kookroom als koffiemelk.

David en ik drinken bijna geen koffie, dus voor onszelf is het allemaal niet zo belangrijk, maar voor koffie drinkende gasten is het wel handig om koffiemelk in huis te hebben en daarvoor zijn zulke cupjes ideaal. Helaas zijn ze momenteel nog niet in Nederland verkrijgbaar, dus ik bestelde ze bij Boutique Vegan, samen met een voorraadje Violife kaas en Hobelz worstjes.

De ingrediënten

Water, raapzaad olie (10%), trehalose, emulgator (Polysorbate 60, mono- and diglyceriden veresterd met mono- en diacetylwijnsteenzuur, sojalecithine, zuurteregelaar: calcium carbonaat.

Hoe smaakt het?

Ik ben heel tevreden over deze koffiemelk cupjes. Ze maken de koffie lekker romig en ze zijn een stuk minder zoet dan de poeder creamer zakjes van Whity die we eerder hebben getest. Bovendien is het gewoon leuk om gasten 'echte' vegan koffiemelk te kunnen aanbieden.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je kunt deze koffiemelk cupjes momenteel in Nederland voor zover ik weet alleen bij Veggie4U en Heavenly Cupcakes kopen of bestellen bij Veggiedeli. Bij het Duitse Boutique Vegan kost een pakje 10 van cupjes 49 cent en een verpakking met 240 cupjes €9,99. Dat is een stuk voordeliger dan de Whity zakjes. De cupjes zijn meerdere maanden houdbaar, dus je kunt ze prima op voorraad hebben.

16 Reacties

Adam op 3-5-2016 - 7:21

Ik zag ze toevallig liggen bij mijn AH ! In ieder geval vegan koffiemelk cups, weet niet of ze van dit merk waren.

Martine op 3-5-2016 - 8:28

Hoi Adam, weet je het zeker? Dit is volgens mij namelijk het enige merk veganistische koffiemelk cupjes wat er bestaat, en voor zover ik weet zijn ze nog niet verkrijgbaar bij AH. Het zou natuurlijk kunnen dat jou AH ze heeft, maar check voor de zekerheid oven of het niet bijvoorbeeld de lactosevrije koemelk koffiemelk van Minus-L is.

Lana op 10-9-2016 - 12:41

Hoi Martine, Veggie4U heeft ze tegenwoordig ook!

Martine op 10-9-2016 - 14:24

Top, ik zet het erbij. Dankjewel voor de tip!

Anoniem op 10-9-2016 - 15:50

Mijn visite vindt de Schlagfix (via Vegabond) echt helemaal niks (hebben de koffie laten staan), terwijl ze met AH Koffiemelk altijd uiterst tevreden waren. Ik vraag mij daarom af of dit niet eerder een veganistische koffieroom genoemd zou moeten worden in plaats van koffiemelk? AH Koffiemelk bevat bijvoorbeeld 10g suiker per 100ml, terwijl AH Koffieroom 3,5g en Schlagfix slechts 3,2g suiker bevatten. Ik drink zelf geen koffie, dus weet niet zo goed wat het probleem anders dan de zoetigheid zou kunnen zijn. Ja, het ziet er wat witter uit dan AH Koffiemelk, maar of dat de smaakbeleving dusdanig beïnvloedt...?

Martine op 15-9-2016 - 7:26

Hoi Anoniem, jammer dat je bezoek de koffiemelk niet lekker vond! Veel mensen vinden het juist fijn dat deze niet zo zoet is. Misschien dat de creamerzakjes van Whity beter in de smaak vallen? Die zijn wel behoorlijk zoet namelijk https://gewoonvegan.nl/whity-koffie-creamer/

Anoniem op 20-9-2016 - 21:00

Bedankt voor de tip, gaan we die eens proberen!

Leon op 21-12-2016 - 12:02

Ik ben zelf vegan en vind ze goed te drinken in de koffie. Het heeft mijn koffie-beleving in elk geval verbeterd, ik werd een beetje misselijk van al die cappuccino's en koffie verkeerd met al dan niet gezoete sojamelk. Als je aan de Duitse grens woont zoals ik kun je ze bij "Kaufland" halen, daar hebben ze over het algemeen een vrij uitgebreid vegan assortiment.

Francine op 29-1-2017 - 19:58

Vraagje: wat is Platfoer? Ik googelde het maar kreeg geen bruikbare resultaten.

Martine op 30-1-2017 - 9:56

Hoi Francine, als ik het me goed herinner is de Platfoer webwinkel gestopt. Ik zal het zo even weghalen.

Francine op 30-1-2017 - 16:29

Ah, dat verklaart dan waarom ik niks kon vinden. Jammer!

Sanne op 17-3-2017 - 10:32

Hallo Martine, ik geleidelijk aan vegan geworden in het afgelopen jaar en merk dat ik er steeds meer moeite mee heb om dierlijke producten in huis te halen voor visite bijvoorbeeld. Ik vind het leuker om ze blij te verrassen met zelfgebakken vegan taartjes en liefst haal ik dan ook vegan koffiemelk. Nu heb ik een erg kritische moeder die altijd 2 cupjes koffiemelk in haar koffie giet. Ze is ook nog eens een vreselijke zoetekauw. Ik haalde voorheen altijd de koffiemelkcupjes van Lidl en weet niet in hoeverre die gezoet worden. Raad jij dan die poeder variant aan of toch eens die cupjes om te proberen? Ik wil voorkomen dat we tot zo'n 'zie je wel vegan is vreselijk smerig' moment komen want ik wil dat ze leert dat je niets in smaak hoeft in te leveren als je vegan eet.

Martine op 17-3-2017 - 10:45

Hoi Sanne, de whity vegan poedermelk zakjes zijn behoorlijk zoet, dus dat is misschien best een goeie keus voor je moeder. Deze koffiemelk cupjes zien er wel wat 'normaler' uit. Beide hebben ze voor zover ik kan vaststellen geen rare smaak.

Sanne op 17-3-2017 - 11:02

Hoi Martine, dank voor je snelle reactie! Ik vind je website echt super behulpzaam! Ik denk dat als ik toch die cupjes bestel bij veggiedeli dat ik dan ook meteen die zakjes bestel. Kan ze ze beiden proberen. Het liefst giet ik het gewoon in haar koffie zonder dat ze het merkt hahaha. Ga ik denk ik wel eens proberen en als ze dan moppert over de smaak dan kan ik altijd nog zo'n zakje proberen :)

Benjamin op 27-3-2019 - 20:56

Hallo, Hierbij een tip over koffiemelk.De Oatly barista is vegan én werkelijk de juiste smaak voor in de koffie! Koud een scheutje in je koffie en het lijkt op de echte volle koffiemelk zeker qua smaak en kleur. Je kan hem ook opwarmen en met een kloppertje laten schuimen. Ik als echte koffiedrinker met melk heb bovenstaande tips al geprobeerd maar de Oatly barista is dé oplossing. Eindelijk zeg,dit was wat veganisten mistten. En Martine,Dank voor jouw goede tips hier een leidraad voor veganisten!

Anita op 24-8-2019 - 0:36

De Barista van Oatly is inderdaad de beste optie voor vegan koffiemelk. Jammer dat er nu alleen nog maar grote verpakkingen bestaan. Zou handig zijn in cups of kleinverpakkingen om mee te nemen buitenshuis

Schrijf een reactie