Rode linzenpasta

door onder Deegwaren
Kenmerken: , , , ,

Rode linzenpasta, veganIk ben een grote fan van alle producten die het makkelijker maken om lekker veel peulvruchten te eten. Die zijn namelijk super gezond en eiwitrijk, maar niet altijd even makkelijk of toegankelijk in het gebruik. Deze pasta van rode linzen vind ik daarom echt super. Het gemak van een snelkokende pasta, met de voedingswaarde van linzen! De pasta is helemaal glutenvrij. Hij is een beetje aan de dure kant, maar bij zo'n handig, gezond en voedzaam product heb ik dat er wel voor over.

De ingrediënten

Rode linzenmeel. Verder niks!

Hoe smaakt het?

Deze pasta smaakt verrassend 'normaal'. Als je me blind had laten proeven, zou ik denk ik niet geraden hebben dat het van linzen gemaakt is. Je kunt het combineren met alle dingen waar je anders gewone tarwepasta voor zou gebruiken, zoals tomatensaus, pesto, roomsaus etc.

De pasta verliest helaas een deel van zijn mooie rode kleur tijdens het koken, en wordt een beetje vaal roze. Hij is ook een beetje kwetsbaar. Het is wel heel handig dat hij niet zo lang hoeft te koken. Vier minuten voor al dente, en vijf minuten om hem helemaal zacht te maken. Erg handig als je snel een voedzame maaltijd wilt maken!

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze linzenpasta van Your Organic Nature bij Ekoplaza biowinkels. Ik heb vergelijkbare producten ook bij sommige specialiteitenwinkels gezien, zoals Vegabond in Amsterdam. Een zak van 250 gram kost €3,69.

Schrijf een reactie