Remia vegan margarine

Remia biologische margarine, vegan UPDATE: dit product is uit het assortiment! Erg jammer, ik hoop dat het nog terugkomt.

Remia maakt behalve lekkere vegan mayo, nu ook deze volledig plantaardige margarine! Ik heb bevestiging gehad dat de margarine helemaal vegan is, inclusief het aroma. Ik ben er heel blij mee, want er zijn nog steeds niet zo veel vegan margarines met een hoog genoeg vetpercentage om ermee te kunnen bakken en botercrème te maken. Deze is lekker stevig en heeft 80% vet, waardoor hij heel geschikt is om gebak mee te maken.

De ingrediënten

Biologische oliën en vetten 82% (palmolie, kokosolie), water, zout 0,4%, emulgator: lecithine zonnebloem, wortelextract, natuurlijk aroma, voedingszuur: citroenzuur.

Hoe smaakt het?

De margarine heeft een mild zoute boterige smaak. Recht uit de koelkast is hij heel stevig, maar je kunt er wel wat vanaf schrapen met een mes. Hij smelt lekker zacht in je mond. Ik vind het echt een aanwinst!

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze margarine is momenteel alleen verkrijgbaar bij Albert Heijn. Een pakje van 250 gram kost €1,29.

15 Reacties

Ramona op 18-10-2016 - 21:36

jeeeeeej. Kun je dat gewoon gebruiken voor je taarten? Ik heb nooit roomboter gelust en ik weet dat er iets is met gezouten en ongezouten, dus ik dacht ik vraag het voor de zekerheid maar na of dat uitmaakt dat hier zout inzit? Wat is Remia opeens veganistisch aan het doen.......nieuwe vegan directeur ofzo :P

Martine op 19-10-2016 - 6:36

Ja, je kunt deze gebruiken voor taarten (hoewel ik in mijn recepten meestal vloeibare olie gebruik, geen margarine). In de meeste zoete recepten zit een klein beetje zout voor het versterken van de smaak. Als je bang bent dat het te zout wordt kun je dat eventueel weglaten wanneer je deze boter gebruikt.

Marsha op 19-10-2016 - 20:01

In een deeg kun je eventueel wel zout weglaten maar voor botercrème lijkt me deze boter niet echt geschikt met een lichtzoute smaak (of het moet salted caramel smaak zijn ;-) ). Heb je 'm al eens gebruikt voor botercrème? Hoe was de smaak?

Martine op 19-10-2016 - 20:08

Ik denk dat het best lekker zal zijn in botercrème, maar ik heb het nog niet geprobeerd. Het zal misschien wel een beetje van de smaak afhangen waar je het mee combineert. In botercrème gaat meestal ook een hoop suiker en smaakmakers, dus dan wordt de zoutige smaak nog milder.

ramona op 19-10-2016 - 22:36

Ah thanks voor t antwoord ! Ik ga t gewoon proberen

Marlies op 25-2-2017 - 7:07

Zou het kunnen dat dit produkt niet meer verkocht wordt? Ik vind het niet bij de AH (maar ben nog niet bij de allergrootste filialen geweest), en op de website van Remia zelf kan ik het ook niet meer terugvinden.

Martine op 25-2-2017 - 10:54

Hoi Marlies, dat klopt! Erg jammer. Ik ga zo even een update erbij zetten.

lorena op 16-3-2017 - 12:39

Komt jammer genoeg niet meer terug😢 Ik heb gisteren deze mail van Remia ontvangen: Geachte mevrouw Petiet, Remia is gestopt met de productie van de Biologische Margarine. De reden hiervoor is dat er te weinig vraag naar het product was, waardoor het onrendabel bleek deze te blijven produceren. Het spijt ons u hier niet meer aan te kunnen helpen. Met vriendelijke groet,

Martine op 16-3-2017 - 13:35

Dat is jammer :( Dankjewel voor het navragen.

Anoniem op 30-9-2017 - 17:12

Dan is ALSAN Bio volgens mij de enige overgebleven biologische vegan margarine met een hoog vetgehalte? Inderdaad bedankt voor het navragen, Iorena.

Martine op 1-10-2017 - 8:46

Hoi Anoniem, inmiddels zijn er een paar opties bij gekomen. Wajang en AH plantenmargarine bevatten geen dierlijke vitamine D3 meer en zijn nu dus ook vegan!

Anoniem op 17-3-2018 - 21:55

Hierbij presenteer ik jullie de biologische opvolger ;-P Volgens bericht op Facebook is de vitamine D niet van wolvet: https://www.ah.nl/producten/product/wi429538/ah-biologisch-biologische-plantaardige-margarine

Martine op 19-3-2018 - 15:53

Ah dat zou super zijn Anoniem!

My Linh op 11-10-2018 - 14:59

Hoi, mag ik vragen waar jullie gevonden hebben dat de AH plantenmargarine vegan is? Ik had AH gemaild en dit was hun antwoord: Geachte mevrouw XXX, Ik kan u melden dat het product niet geschikt is voor veganisten. De E-nummers zijn van plantaardige oorsprong. Echter bevat het product vitamine D van wolvet. Ben nu toch benieuwd of het nou wel of niet vegan is.

Martine op 11-10-2018 - 15:21

Hoi My Linh, er is heel veel onduidelijkheid geweest over AH plantenmargarine. Dit product bevatte altijd vitamine D. Op een gegeven moment gaf AH aan dat het op korte termijn plantaardig zou worden. Dat is toen toch weer tegengesproken/uitgesteld. Vervolgens was dit product helemaal niet meer verkrijgbaar en zijn er andere producten voor in de plaats gekomen. Albert Heijn verkoopt momenteel een biologische 'plantaardige' margarine, maar dat is een ander product dan de oorspronkelijke plantenmargarine, die niet biologisch was. Sommige mensen hebben bevestiging gehad dat deze vegan zou zijn, maar ik ben er zelf nog niet achteraan gegaan. Ik kan op dit moment dus niet zeggen of deze nieuwe biologische margarine vegan is.

Schrijf een reactie