Quorn vegan kipfilet en hamplakjes

door onder Broodbeleg
Kenmerken: , , , , ,
Vegan Quorn kipfilet en hamplakjes

Quorn heeft sinds kort een paar soorten vegetarische vleeswaar. De 'kipfilet' en 'ham' varianten zijn vegan. Quorn wordt gemaakt van mycoproteïne, een soort schimmeleiwit. Deze producten zijn soja- en glutenvrij.

De ingrediënten

Kipfilet: mycoproteine (83%), water, natuurlijk aroma, verdikkingsmiddel: agar en johannesbroodpitmeel, conserveermiddel: kaliumsorbaat.

Ham: mycoproteine (78%), water, natuurlijk aroma (bevat rookaroma), kleurstof: ijzeroxide, verdikkingsmiddel: agar en johannesbroodpitmeel, aardappel eiwit, zout, erwtenvezel, conserveermiddel: kaliumsorbaat.

Hoe smaakt het?

Deze producten smaken okay, maar ze gaan hier in huis waarschijnlijk geen favoriet worden. De 'ham' vind ik het lekkerst van de twee. De plakjes zijn mooi stevig en smaken naar boterhamworst. De kipfilet smaakt behoorlijk realistisch (voor zover ik het kan beoordelen), maar heeft een apart bijsmaakje wat ik niet zo lekker vind.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze producten bij Albert Heijn, in het vleeswarenschap. Een pakje van 100 gram kost €2,29.

12 Reacties

Maurice op 8-11-2018 - 17:28

Ik vind de 'ham' dus wel lekker in combinatie met een plak 'smoked kaas' van Vegan Deli (Bij Ekoplaza). Met mosterd uiteraard. Kan mij indenken dat een plakje tomaat er op en wat sla het eigenlijk helemaal af kunnen maken. Met misschien nog een klein likje veganaise.. en wat geprakte kikkererwten.. En augurk..

misty op 11-11-2018 - 17:04

Ik heb de ham geprobeerd. Het was niet lekker!

Friteuse op 13-11-2018 - 18:15

De ham ook geprobeerd, was redelijk oke. Zou hem best weer willen halen.

Rianne op 13-11-2018 - 21:33

Ik snap wat je bedoelt met dat bijsmaakje van de kipfilet, dat vond ik ook. Maar ik moet zeggen, dat ik het bijna niet meer proefde met de volgende combi die ik ervan gemaakt had en ik het zelfs lekker begon te vinden :) ik had 2 volkorenboterhammen, waarvan de één besmeerd met boter en de andere besmeerd met mayolijn. Op de boter kant heb ik de plakjes kipfilet gelegd, met daarop schijfjes komkommer en daarna bestrooid met wat kala namak en dan de boterham met mayolijn erop. De ham heb ik ook in huis liggen maar die moet ik nog proeven. Dat wordt waarschijnlijk morgen op een croissantje in combi met violife kaas.

Martine op 13-11-2018 - 22:05

Klinkt goed Rianne!

Marlies op 16-11-2018 - 21:23

Vandaag had ik zin in Ouderwetsch Hollandsch eten: geblancheerde witlof in een kaassausje (van havermelk met geraspte Violife, beetje gebonden met bloem). Deze ham in stukjes gesneden door de saus, over de witlof en even onder de grill. Lekker! (Zo "los" vond ik de ham niet super).)

Martine op 18-11-2018 - 10:30

Klinkt goed Marlies, leuk!

Lisa op 30-11-2018 - 12:04

Ik vind die ham dus gewoon vies heb het na 2 plakjes ook gewoon weggegooid. Die “chicken” vind ik daarin tegen echt heerlijk de kipsmaak vind ik ook zo lekker het fijne ook dat ze laag in vet zijn in tegenstelling van de boterhamworst van de vegetarische slager. Ben er blij mee. Zo zie je maar weer smaken verschillen.

Hanna op 10-12-2018 - 8:52

De ham vond ik echt vies maar de kip vond ik super lekker! En ik ben erg onder de indruk van de ingrediënten.

Centerpunt op 7-1-2019 - 16:01

De ham vond ik ook niet zo, maar goed, je maag zit weer vol :-)

jannie op 22-1-2019 - 21:21

Wij hebben de kip geprobeerd , maar net wat je zegt een apart smaakje, die kopen we dus niet meer.

TM op 22-4-2020 - 9:06

Deze vind ik echt zo lekker!

Schrijf een reactie