Quorn vegan filets

door onder Vleesch
Kenmerken: , , , , ,

Vegan Quorn filetVegan Quorn, gewoon te koop bij Albert Heijn! Quorn wordt gemaakt van 'mycoproteïne', een soort schimmel/ paddenstoeleneiwit. In de meeste producten voegen ze een beetje kippenei toe voor de textuur, maar er is nu dus ook vegan Quorn. Fijn voor vegans die geen soja kunnen eten!

De ingrediënten

Mycoproteïne (88%), aardappelproteïne, erwtenvezels, verstevigingsmiddelen: calciumchloride, calciumacetaat, water, natuurlijke aroma’s, tarwegluten, stabilisatoren: carrageen, natriumalginaat.

Hoe smaakt het?

Deze filets hebben een vrij neutrale smaak, vergelijkbaar met tempeh of tofu. Je moet ze op smaak brengen met een rub, marinade of saus, anders zijn ze een beetje saai. Dat maakt ze wel heel veelzijdig. Je kunt ze voor allerlei recepten gebruiken, bijvoorbeeld als vervanging voor kip of vis. Ze hebben een zachte textuur die minder vezelig is dan de meeste andere vleesvervangers die ik heb geprobeerd. Ik denk dat het ook heel lekker zou zijn om ze te paneren en dan te bakken.

Wat kost het en waar is het te koop?

Dit product is momenteel alleen verkrijgbaar bij grotere Albert Heijns. Een pakje met twee filets (125 gram) kost €2,59. Bij Veggie4U (winkel in Den Haag en online) kun je ook vegan Quorn burgers en kipstukjes kopen.

5 Reacties

Wik op 18-5-2017 - 11:36

Deze bevat 0,5% zout, dat is een pluspunt, vind ik. Andere vleesvervangers, ik heb even gekeken naar degene die ik hier in mijn koelkast heb, bevatten 1,2% 1,6% 1,7% 1,9% zout.

Lector op 11-7-2017 - 14:21

Ondanks het gebrek aan zout zijn deze heel goed te doen. Tip: in plaats van zout, voeg kruiden toe. Cajun kruiden vallen altijd goed in de smaak! :D

karin op 3-1-2018 - 20:17

erwtenvezels zijn toch niet low fodmap? lijkt mij dan niet fodmap vriendelijk? of heb ik het verkeerd?

Martine op 3-1-2018 - 22:42

Hoi Karin, oei dat zou inderdaad goed kunnen. Ik haal het fodmap labeltje weg. Dankjewel voor de oplettendheid.

Conny op 23-10-2018 - 11:27

Helaas zijn deze nergens meer verkrijgbaar!

Schrijf een reactie