Pulled Oats van Gold&Green

door onder Vleesch
Kenmerken: , , , ,
Gold & Green vegan pulled oats beans

Deze hippe 'pulled oats' vleesvervangers van het Finse merk Gold&Green worden gemaakt van haver, erwten en tuinbonen. Het is een soort mix van gehakt en roerbakstukjes, die je zelf eventueel nog wat fijner kunt versnipperen. Er zijn twee smaken, naturel en tomaat.

Deze pulled oats zijn enorm eiwitrijk en bevatten veel ijzer en weinig zout en verzadigd vet. Best een gezonde keuze dus! Ze zijn sojavrij, maar helaas niet glutenvrij.

De ingrediënten

Naturel: Water, haver (21%) (haverzemelen, volkoren havermeel, havereiwit), erwteneiwit (21%), tuinbooneiwit (12%), koolzaadolie, jodiumzout.

Tomaat: Water, haver (18%) (haverzemelen, volkoren havermeel, havereiwit, haverextract), erwteneiwit (18%), tuinbooneiwit (10%), tomaat (6,0%) (tomatenpuree, tomatenpoeder), wittewijnextract, koolzaadolie, jodiumzout, limoensap, gistextract, peterselie, basilicum, gerookte paprika, paprikapoeder.

Hoe smaakt het?

Ik vind de textuur van deze vleesvervanger heel lekker. Ze zijn een beetje vezelig zoals draadjesvlees en hebben een lekkere beet. Voeg ze op het laatst toe en laat ze niet te lang meesudderen met stoofpotjes en dergelijke, want dan vallen de stukjes uit elkaar. De naturel variant smaakt vrij neutraal, de variant met tomaat smaakt wat hartiger.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze producten zijn onder andere te koop bij grote filialen van Albert Heijn. Een bakje met 170 gram kost €2,99. Ze zijn ook in grootverpakking verkrijgbaar bij horeca groothandels.

5 Reacties

Inez op 3-7-2019 - 14:32

Toevallig at ik gisteren de tomaat, verwerkt in een ovenschotel, waar ik anders tofu-gehakt voor gebruikt zou hebben. Vond het heerlijk. Volgens mij ontstaat er momenteel zelfs teveel concurrentie op dit vlak. Waardoor sommige producten er misschien weer uitgaan, want niet genoeg verkocht... Ik probeer om die reden altijd van alles in te slaan en heb soms moeite met het op krijgen van mijn voorraad. Stom, ik weet het....

Martine op 3-7-2019 - 14:54

Leuk Inez! Ik denk dat producten vooral goed in de smaak moeten vallen bij flexitariërs om in de schappen te blijven. Vega's en vegans zijn nog steeds een (te) kleine groep om alleen met onze aankopen voldoende vraag te generen. Ik hoop van harte dat dit product aanslaat, zeker omdat het geschikt is voor mensen die geen soja verdragen.

misty op 3-7-2019 - 20:51

Ik denk dat ook, Inez. Er is teveel aanbod. Het grote gevaar is dat de grote spelers met een vegan variant komen, waarop de kleine spelers het niet redden. En vervolgens halen de grote spelers een deel weer van de markt. Heel blij met alle nieuwe dingen maar ik hou mijn hart wel vast. Ik ga deze pulled oats volgende week proberen.

Magda op 7-7-2019 - 15:34

Ik ben vorige week aan het zoeken geweest naar dit product, maar niet gevonden bij AH XL Maastricht.

AM op 15-9-2020 - 17:09

Nergens verkrijgbaar : AH, Jumbo, COOP, plaatselijke reform/gezondheidswinkel.... War kun je het door vervangen?

Schrijf een reactie