Provamel soja kwark

door onder Melk & yoghurt
Kenmerken: , , , , ,

Provamel kwark, veganProvamel heeft dit plantaardige alternatief voor kwark toegevoegd aan hun assortiment. Leuk dat er steeds meer van dit soort producten bijkomen! Nog eventjes en dan bestaat er voor elk dierlijk product een plantaardige vervanger.

De kwark is biet verrijkt met calcium. Dat vind ik toch altijd wel een gemis bij de producten van Provamel. Ik heb graag calcium in mijn plantenzuivel, dus daarom zou ik dit product niet zo snel kopen voor dagelijks gebruik. Ik heb wel enorm veel zin om te proberen er een echte ouderwetse kwarktaart van te maken.

De ingrediënten

Water, gepelde sojabonen 17.4%, stabilisator (pectine), zuurteregelaar (citroenzuur), zeezout, yoghurtculturen/-fermenten (S.thermophilus. L. bulgaricus),

Hoe smaakt het?

De kwark is lekker dik en romig van textuur. Het mondgevoel had van mij iets meer 'vettig' mogen zijn zoals bij volle koemelk-kwark. Deze is eerder aan de magere kant. Doordat de kwark niet gezoet is kun je hem zowel voor zoete als hartige toepassingen gebruiken. Er zit wel een vrij stevige sojasmaak aan, dus als je daar niet zo van houdt is het zeker aan te raden om er wat lekkere smaakmakers aan toe te voegen.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze kwark bij Ekoplaza en andere biologische winkels. Een pot van 400 gram kost €2,29.

1 Reacties

Silvia op 24-8-2018 - 10:10

Provamel en Alpro zijn broer en zus van elkaar. Ga je naar de site van Alpro en je scroll naar beneden zie je recht beneden , Companie en daar onder Provamel. Heb ooit de soja yoghurt van provamel gehad,over gegaan naar Alpro, smaak het zelfde, maar Alpro goedkoper.

Schrijf een reactie