ProLaTerre harissa balletjes

door onder Vleesch
Kenmerken: , ,

Prolaterre harissa balletjes, veganDe vleesvervanger-afdeling van Provamel is overgegaan in het nieuwe merk ProLaTerre. Ze maken nu onder andere deze harissa balletjes. ProLaTerre producten zijn te koop bij biowinkels. Let wel op, want niet alle producten van ProLaTerre zijn vegan. De sojaburgers en Zweedse balletjes bevatten bijvoorbeeld ei.

De ingrediënten

Tofu (water, sojabonen (35,8), calciumsulfaat), rode paprika (9%), appelconcentraat, zonnebloemolie, boekweitmeel, tarwegluten, kruiden en specerijen (uipoeder, komijnzaadpoeder, koriander, peterselie, kaneel, gember), paneermeel (volkoren tarwebloem, zout, gist), zeezout, natuurlijk aroma.

Hoe smaakt het?

De balletjes zijn lekker smeuïg en hebben een fijne beet die aan vleesgehaktballetjes doet denken. Je merkt niet dat ze voor de helft uit tofu bestaan. Ze zijn Marokkaans-achtig gekruid, je proeft kaneel, peterselie en komijn. Harissa is normaal gesproken behoorlijk pittig, maar dat zijn deze balletjes helemaal niet, ze zijn eerder een beetje zoet. Ik vond ze lekker, maar David was er geen fan van.

Wat kost het en waar is het te koop?

Ik kocht deze balletjes bij Ekoplaza, maar ze zijn waarschijnlijk ook wel bij andere biowinkels te koop. Ik betaalde €2,89 voor een bakje met 150 gram (15 kleine balletjes).

Schrijf een reactie