Pesto en tapenade van Xenos

door onder Broodbeleg, Sauzen
Kenmerken: , , , , ,

Vegan pesto en tapenade van XenosXenos verkoopt verschillende soorten vegan tapenades. Ik kocht de basilicumpasta (een soort pesto zonder pijnboompitjes) en een grote pot olijvenpasta. Je moet wel altijd goed de ingrediënten lezen, want ze hebben ook sauzen met kaas erin.

De ingrediënten

Basilicumpasta: Basilicum (65%), zonnebloemolie, zout, zuurteregelaar E575, anti-oxidant E300.

Olijvenpasta: Groene olijven 83%, extra vergine olijfolie, water, zonnebloemolie, zout, zuurteregelaar: melkzuur, anti-oxidant: asorbinezuur.

Hoe smaakt het?

De pesto heeft een lekker sterke basilicumsmaak. Deze is misschien wel lekkerder dan de pesto van AH De olijvenpasta smaakt gewoon naar gepureerde olijven, best lekker, maar niet heel bijzonder.

Wat kost het en waar is het te koop?

Te koop bij Xenos. De basilicumpasta kost 1,79 voor 130 gram en de olijvenpasta kost €2,99 voor 540 gram.

3 Reacties

Ramona op 11-5-2015 - 22:43

Hoi Martine, Volgens mij is die pesto van de Xenos weg? Ik ben onderhand langs 5 Xenossen gegaan (ik woon in amsterdam...) en niks nada noppes!! :( Ik ga ze mailen. Ik vond die namelijk ook idd superlekker , net iets fijner dan die van AH puur en eerlijk.

Martine op 12-5-2015 - 7:14

Ik hoop het niet zeg! Ik heb hem een paar weken geleden nog gekocht :( Laat je me weten wat ze zeggen?

Ramona op 19-5-2015 - 19:17

Ik heb een 'wisselende voorraden blabla je weet het niet" antwoord gekregen :(

Schrijf een reactie