Perfekt Roerbakgroenten

door onder Maaltijden
Kenmerken: , , ,

Perfekt Hollandse groente, veganEerder postte ik de groentepannetjes van AH. De Hollandse variant daarvan is niet vegan omdat er dierlijke E631 in zit. Bij Deen vond ik dit vergelijkbare product van Perfekt huismerk, dat wél vegan is. Er is ook een Italiaanse variant.

Net als bij de groentepannetjes van AH, zit er ook bij deze roerbakgroente blokjes kruidenmargarine in de doos. Je kunt ze dus zo in de pan kieperen, zonder extra olie, en roerbakken tot de groente gaar zijn. De groente zijn dan ook meteen op smaak gebracht. Een verpakking bevat ongeveer een éénpersoonsmaaltijd, waar je zelf nog een eiwitbron zoals bonen of een vleesvervanger aan toe kunt voegen. Je kunt er ook met z'n tweeën van eten, maar dan heb je er nog wat extra aardappels o.i.d. nodig.

De ingrediënten

21% voorgebakken aardappelblokjes (aardappel, zonnebloemolie), 21% sperzieboontjes, 20% erwt, 9% maïs, 9% rode paprika, 8% ui, 8% champignon, kruidencrème (margarine (palmvet, water, koolzaad- en kokosolie, citroensap), zout, water, peterselie, peper).

Hoe smaakt het?

De groente in dit pakket hebben een fijne stevige beet, terwijl de aardappelblokjes juist lekker smeuïg zijn. De kruidenmargarine zorgt voor een subtiele zachte smaak. Alles bij elkaar vind ik dit een prima mix voor als je geen tijd hebt om uitgebreid te koken.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze groentepannetjes zijn verkrijgbaar bij supermarkten met het Perfekt huismerk, zoals Deen, Hoogvliet, Boni, Jan Linders, Poiesz en Nettorama. Een doosje met 450 gram kost ongeveer €1,50.

3 Reacties

Jaap op 19-6-2015 - 1:54

Als margarine als ingrediënt vermeld wordt heb ik altijd het vermoeden dat de genoemde samenstelling ervan niet volledig is. Zonder emulgator kun je überhaupt al geen vet en water mengen en ik ben bang dat er nog meer niet opgegeven wordt. Ik meen wel eens gelezen te hebben dat het niet verplicht is om de volledige samenstelling te vermelden van een substantie die zelf als ingrediënt in een ander product wordt gebruikt.

Martine op 19-6-2015 - 9:41

Hoi Jaap, het klopt dat het in sommige gevallen niet verplicht is om alle bestanddelen van een product te vermelden op het etiket: namelijk als het een bestanddeel is van een ingrediënt wat minder dan 0,2% van het product uitmaakt (bijvoorbeeld een 'aroma'), óf als het ingrediënt een hulpstof is bij de bereiding, maar geen functie heeft in het eindproduct (bijvoorbeeld L-cysteïne in brood). Allergenen zoals melk en ei moeten echt ten alle tijde vermeld worden op de verpakking, ook als het hele kleine hoeveelheden of hulpstoffen zijn. De margarine is meer dan 0,2% van dit product, dus alle ingrediënten moeten in principe vermeld worden. Maar het is wel mogelijk dat er onvermelde 'hulpstoffen' zitten. De kans is dan echter alsnog groot dat deze vegan zijn, aangezien ze geen onvermelde allergenen zoals melk en ei mogen bevatten.

Mark op 9-2-2016 - 23:51

Het citroensap in de margarine is een emulgator

Schrijf een reactie

Gewoon Vegan gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.