Peijnenburg ontbijtkoek

door onder Koekjes
Kenmerken: , ,
Peijnenburg ontbijtkoek, vegan

Ontbijtkoek is bijna altijd vegan. Deze bijzondere ontbijtkoeken van Peijnenburg met karamel en chocola zijn er al weer een poosje, maar ik kwam er steeds niet aan toe om ze te posten. Beter laat dan nooit...

De ingrediënten

Karamel-zeezout: glucose-fructosestroop (gemaakt van granen), roggebloem, chocolade 9% (suiker, cacaomassa, cacaoboter, emulgator (sojalecithine), natuurlijk aroma), karamelgrein 6% (suiker, kaneel, karamel), rijsmiddel (natriumbicarbonaat, zuurnatriumpyrofosfaat), zonnebloemolie, zeezout 0,5%, specerijen, natuurlijk aroma.

Chocola: glucose-fructosestroop (gemaakt van granen), roggebloem, chocolade 13% (suiker, cacaomassa, cacaoboter, emulgator (sojalecithine), natuurlijk aroma), cacaopoeder, gerstemout, rijsmiddel (natrium- bicarbonaat, zuurnatriumpyrofosfaat), zonnebloemolie, specerijen.

Hoe smaakt het?

Ontbijtkoekkruiden met chocola vind ik een heel aparte smakencombinatie. Ik moest een beetje wennen, maar uiteindelijk vond ik het toch wel lekker. De karamel zeezout vond ik iets te zout, terwijl je de karamel niet zo goed terugproeft. Verder zijn dit prima producten. Lekker smeuïg zoals ontbijtkoek moet zijn. De dubbel donkere chocoladevariant vond ik het lekkerst.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze ontbijtkoek onder andere bij Albert Heijn. Een pakje van 320 gram kost €1,89

3 Reacties

Zoe op 7-12-2017 - 0:55

Jammer dat je de karamel niet goed proeft, maar ik hou van de karamel zeezout smaak dus ik ga deze sowieso proberen!

Gülbahar op 9-12-2017 - 16:47

Beste Martine, ik heb een vraag. Is dit product vegan? http://www.xenos.nl/koken-en-bakken/bakbenodigdheden/botercreme-vanille

Martine op 10-12-2017 - 19:41

Hoi Gülbahar, zo te zien is het zeer waarschijnlijk vegan. Aangezien het gewoon suiker en vanille is, zou je die ook los kunnen kopen en daar botercreme van maken.

Schrijf een reactie

Gewoon Vegan gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.