Oreo’s

door onder Koekjes
Kenmerken: ,

Oreos, veganOreo's zijn vegan! In de Verenigde Staten was dat altijd al zo, maar de Europese versie bevatte heel lang melk. Gelukkig hebben ze dat een jaartje of twee terug veranderd en nu zijn alle original Oreo's vegan. De andere smaakjes helaas nog niet.

De ingrediënten

Tarwebloem, sui­ker, palm­olie, ma­ge­re ca­cao­poe­der 4,6%, tarwezetmeel, glu­co­se-fruc­to­se­stroop, rijs­mid­de­len (ka­li­um­wa­ter­stof­car­bo­naat, am­mo­ni­um­wa­ter­stof­car­bo­naat, na­tri­um­wa­ter­stof­car­bo­naat), zout, palm­pitolie, emul­ga­to­ren (sojalecithine, zon­ne­bloem­le­ci­thi­ne), aro­ma.

Hoe smaakt het?

De koekjes bestaan uit drie delen. Twee chocoladewafeltjes met een laagje vanillecrème ertussen. De wafeltjes zijn knapperig en de crème lekker zoet. Als je niet oplet is de rol heel snel op.

Wat kost het en waar is het te koop?

Oreo's zijn te koop bij bijna alle supermarkten. Een rol met 15 koekjes kost ongeveer €1,10.

4 Reacties

April op 14-10-2018 - 15:37

dit bericht is misschien al heel lang geleden geplaatst. maar ehm ja er staat nog steeds wel op veel dozen dat OREO's melk kunnen bevatten. ik weet niet wat ik hiervan moet denken. ik heb namelijk net een doos oreo's gekocht(de crispy&thin versie van de koekjes) en met de aanname dat oreo vegan is. maar op de achter kant staat dus gewoon dat het melk kan bevatten. en wat houd dat in? betekent het gewoon dat de koekjes in een fabriek worden gemaakt waar ook melk verwerkt word? of zit er gewoon echt melk in de koekjes.

Martine op 14-10-2018 - 16:11

Hoi April, 'kan bevatten' betekent inderdaad dat de koekjes in een fabriek gemaakt worden waar ook melk verwerkt wordt. Er wordt geen melk gebruikt in de receptuur van die koekjes.

Rowan op 14-10-2019 - 18:27

Hoe zit het met dat aroma dat erin zit? Daar hoor ik nooit iemand over, maar dat is met wel meer producten zo. Aroma kan van alles zijn, dus ook dierlijk. Er staat namelijk op de verpakking niet aangegeven dat het plantaardig of kunstmatig aroma is. Oreo zelf geeft ook nergens aan dat het vegan is.

Martine op 15-10-2019 - 8:31

Hoi Rowan, aroma's kunnen inderdaad dierlijk zijn, maar in de meeste gevallen staat er dan een wettelijk verplichte allergenenwaarschuwing achter, dus bijvoorbeeld 'aroma (melk, ei)'. Niet alle dierlijke stoffen zijn echter wettelijke allergenen, honing en vleesextract bijvoorbeeld niet. Voor Oreo's is het niet zo aannemelijk dat ze dergelijke stoffen bevatten, maar voor risicoproducten zoals juspoeder of snoepjes met honingsmaak, vraag ik altijd het aroma na bij de fabrikant.

Schrijf een reactie