Onion rings chips

door onder Chips & zoutjes
Kenmerken: , , ,
1debeste onion rings chips vegan

Bij Dirk spotte ik deze 1 de Beste huismerk uienringen chips. Lekker goedkoop en accidentally vegan!

De ingrediënten

42% maïsgries, zonnebloemolie, tarwebloem, 2% uienpoeder, zout, dextrose, 0,9% gedroogde ui, rijstebloem, knoflookpoeder, suiker, gistextract, peterselie, emulgator: E471, natuurlijk aroma.

Hoe smaakt het?

Deze chips zijn lekker bros met een volle, hartige uiensmaak. Ik vind deze lekkerder dan de uien Hoola's van Jumbo.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze onion rings vind je onder andere bij Dirk en Deka supermarkten. Een zak met 125 gram kost 69 cent.

6 Reacties

marc op 14-10-2019 - 17:11

Is bij dit product dan ook uitgezocht dat de E471 vegan is? Over het algemeen word er een dierlijke variant van E471 gebruikt door fabrikanten en daardoor dus niet altijd veganistisch. In brood word ook meestal de dierlijke variant gebruikt, af en toe staat er op een label dat de E471 vegetarisch is. Ik ben benieuwd.

Martine op 15-10-2019 - 8:26

Hoi Marc, dat is inderdaad nagevraagd, zoals voor alle producten die op deze site staan. In tegenstelling tot wat jij aangeeft is E471 tegenwoordig bijna altijd plantaardig. Ik ben bij het navragen van producten nog nooit een product met de dierlijke versie van dit e-nummer tegengekomen. Ook in brood is het tegenwoordig bijna altijd plantaardig. Soms zetten fabrikanten dat expliciet op het etiket, maar ook als er niks bij staat is alsnog vrijwel nooit de dierlijk.

Marc op 17-10-2019 - 1:01

Hoi Martine, Tof om te weten dat fabrikanten niet meer de dierlijke versie van E471 gebruiken. Vroeger was het dan anders omdat namelijk E471 synthetische vetten zijn die verkregen zijn uit glycerol (E422) wat weer een bacteriële fermentatie is van suikers uit dierlijke bronnen. Dan zullen ze tegenwoordig wel een plantaardige variant gebruiken. Ik koop tegenwoordig en ook al weer een lange tijd geen producten meer uit de supermarkt en zeker geen producten met veel toevoegingen. Ben er dus te lang uit om wetend te zijn wat fabrikanten tegenwoordig uitspoken met hun producten :) Dank Martine voor je duidelijke en fijne reactie. LETS GO ALL VEGAN. :)

VeganChic op 11-1-2020 - 15:50

Chips met rookworst smaak van Hema is toevallig ook veganistisch. Dat heb ik van https://www.simplyvegan.nl/review-hema-chips-met-rookworstsmaak/#more-2237

vidya dunki jacobs op 1-8-2020 - 16:16

E471 kan van dierlijke oorsprong zijn. Zo zit dit E nummer ook in pringles original.

Martine op 7-9-2020 - 17:02

Hoi Vidya, ik vraag van alle producten die op deze site staan de e-nummers na bij de fabrikant. Ik heb dus ook van dit product bevestiging gehad dat de E471 plantaardig is. Bij Pringles zet de fabrikant zelfs op de bus welke smaken vegan zijn.

Schrijf een reactie