Oaty flapjacks

door onder Tussendoortjes
Kenmerken: ,

Holland&Barret Oaty flapjack, veganBij De Tuinen kun je sinds kort deze 'Flapjack' haverreepjes kopen. Flapjacks komen traditioneel uit Groot Brittannië. Het zijn een soort stevige mueslirepen of koeken van haver, margarine en stroop. Soms zitten er rozijnen en dergelijke in. De Tuinen heeft ook varianten met chocola, maar die zijn helaas niet vegan.

Het zijn kleine calorie-bommetjes, dus ik vind ze erg fijn om mee te nemen als ik een stevig tussendoortjes nodig heb.

De ingrediënten

Plantaardige margarine (Plantaardige oliën en vetten [palmolie & koolzaadolie in uiteenlopende verhoudingen] water, emulgator: mono- en diglyceriden van vetzuren, kleuren: annatto & curcumine, natuurlijk aroma) golden syrup (gedeeltelijk geïnverteerde suikerstroop), suiker, glucosestroop, natuurlijke smaakstof.

Hoe smaakt het?

Deze repen smaken als havermoutpap in blokvorm. Lekker zoet, smeuïg en een beetje chewy. Ze vullen goed, dus ze zijn ideaal als er nog even geen echte maaltijd in het vooruitzicht is.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze repen in Nederland alleen bij De Tuinen. In Groot Brittanië kun je ze bij Holland&Barret kopen. Voor een grote reep van 100 gram betaalde ik €1,39, maar De Tuinen heeft regelmatig acties waarbij je goedkoop een voorraadje zou kunnen inslaan.

2 Reacties

C.L. op 26-5-2016 - 20:59

In België kan je ze ook bij Holland&Barret krijgen :)

moi op 6-2-2017 - 22:39

Inmiddels is de Tuinen in Nederland ook Holland & Barret. ;)

Schrijf een reactie