Oatly haveryoghurt

door onder Melk & yoghurt
Kenmerken: , , ,
Oatly vegan haveryoghurt oatgurt

Oatly haveryoghurt (havergurt/oatgurt) is eindelijk ook in Nederland verkrijgbaar! Er zijn vier smaken: naturel, Greek style, aardbei en bosvruchten. Net zoals andere Oatly producten zijn deze yoghurts verrijkt met calcium, vitamine D, vitamine B12 én jodium.

De ingrediënten

Greek style: water, haver 11%, koolzaadolie, aardappelzetmeel, aardappeleiwit, voedingszuur (appelzuur, melkzuur), stabilisator (pectine), mineralen (calciumcarbonaat, calciumfosfaat, kaliumjodide), zout, vitaminen (D2, B12).

Naturel: water, haver 12%, aardappelzetmeel, koolzaadolie, gemodificeerd aardappelzetmeel, havervezel, aardappeleiwit, voedingszuur (appelzuur, melkzuur), mineralen (calciumcarbonaat, calciumfosfaat, kaliumjodide), zout, vitaminen (D2, B12).

Hoe smaakt het?

Dit is de eerste haveryoghurt die ik echt lekker vind! Ik ben vooral fan van de Greek style. Die is heerlijk dik en romig, bijna zoals crème fraîche.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze yoghurts onder andere bij Albert Heijn. Een bakje van 400 gram kost tussen de € 2,49 en € 2,79.

6 Reacties

Marleen op 24-2-2021 - 11:22

Het lijkt me een superproduct, maar ik eet yoghurt vanwege de yoghurtculturen die zo goed zijn voor mijn darmen en die vind ik niet terug in de samenstelling. Kan het zijn dat ze er niet in zitten?

Martine op 1-3-2021 - 14:20

Hoi Marleen, de yoghurt van Oatly bevat inderdaad geen levende culturen. De meeste andere plantaardige yoghurts, zoals die van Alpro, hebben dit wel.

Nina op 2-6-2021 - 21:44

Zijn deze yoghurt soorten ook glutenvrij? Ik mis die info.

Martine op 7-6-2021 - 10:15

Hoi Nina, deze yoghurt is niet glutenvrij omdat er geen glutenvrije haver gebruikt wordt. Voor glutenvrije producten zet ik er een labeltje bij.

Janneke op 10-7-2021 - 10:29

Hoi Martine, Sinds vandaag is deze yoghurt niet meer te koop bij AH in mijn woonplaats, Dordrecht, jammer genoeg. Ik baal hier heel erg van. Weet jij nog andere verkooppunten? Groetjes Janneke

Nadja havenaar op 3-5-2023 - 14:52

Kan nergens havenjoghurt kopen

Schrijf een reactie