Nibb-its Snakes

door onder Chips & zoutjes
Kenmerken: ,

Nibbits snakes, veganDe meeste soorten Nibb-its zijn niet vegan, maar deze 'Snakes' wel! Smiths heeft bevestigd dat de mono-en diglyveriden van vetzuren plantaardig zijn. Er staat op '30% minder vet'. Ik weet niet vergeleken waarmee dan, want ze bevatten vrijwel exact evenveel vet als traditionele Nibb-its. Maar dat mag de pret niet drukken, want chips eten we niet voor onze gezondheid, maar omdat het lekker is!

De ingrediënten

Ma­ïs, aard­ap­pel­poe­der, zon­ne­bloem­olie (20%), pa­pri­kasmaak [sui­ker, aro­ma's (be­vat so­ja), pa­neer­meel (van tar­we), smaak­ver­ster­ker (mo­nonatriumglutamaat), dex­tro­se, pa­pri­ka-, ui­en-, to­ma­ten- en knof­look­poe­der, zuur­te­re­ge­laars (ci­troen- en ap­pel­zuur), kleur­stof (pa­pri­ka-ex­tract), rookaro­ma's], zout, emul­ga­to­ren (mo­no- en di­gly­ce­ri­den van vet­zu­ren).

Hoe smaakt het?

De chipjes zijn fijn bros van textuur, maar minder luchtig dan de ouderwetse Nibb-its. Het zijn lekkere paprikachips met een subtiel rooksmaakje. Ze lijken qua smaak een beetje op de Spinners van Smiths, die ook vegan zijn.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze chips zijn bij verschillende supermarkten te koop. Ik kocht ze bij Jumbo en betaalde €1,12 voor een zak van 100 gram.

Schrijf een reactie